Design unicat la Volvo Ocean Race (foto)

Home « Ambarcatiuni « De viteza

Vitezomani... pregătiți-vă de o surpriză de proporții. Apare un yacht de viteză furios, cu un design atractiv chiar și pentru sexul frumos. Volvo urmează să lanseze pe piață un prototip de excepție în materie de ambarcațiuni de viteză. Nu este doar un proiect, ci un fapt! Compania anunță apariția unui nou yacht de viteză cu un design amețitor, care urmează să se impună prin abilitate și forță pe apă la următoarea competiție marină Volvo Ocean Race, din 2014.

Vorbim despre un yacht cu vele de aproape 20 de metri lungime, cu design creat de celebra companie Farr Yacht Design. Săptămâna trecută, Volvo Ocean Race a dezvăluit în Lorient, Franţa, unele detalii cu privire la noua ambarcațiune de înaltă performanţă, care urmează să fie utilizată în următoarele două ediții ale competiției marine. Ambarcațiunea va avea un design strict, realizat punct cu punct după o machetă ce dezvăluie cele mai mici și fine detalii ale navei. Componentele vor fi construite de un consorțiu european de societăți marine și asamblate la societatea Green Marine din Marea Britanie.

Încă opt nave la Volvo Ocean Race

Conform unui acord între Volvo Ocean Race şi consorţiul european, urmează să fie construite minimum opt nave pentru următoarele două curse ale competiției marine. Lucrările la ambarcațiuni au început luna aceasta, iar primul yacht de curse din noua clasă va fi terminat până în iunie 2013. Exact cu un an înainte de a se da startul celei de-a XII-a competiție Volvo Ocean Race! Prototipul urmează să fie prezentat în Alicante, Spania, în a doua jumătate a lui 2014.

„Acest nou design este uimitor, iar înțelegerea de a se construi cel puțin opt yachturi, va duce Volvo Ocean Race într-o nouă eră. Decizia reprezintă un reper important pentru o cursă marină care nu s-a temut să avanseze în invoțiile din acest domeniu. Acestă mișcare, cu design-ul inovator, ne oferă un avans enorm în planificarea următoarelor două curse“, a declarat Knut Frostad, directorul executiv Volvo Ocean Race.

Mai scurte, mai performante

În ciuda faptului că noua ambarcațiune este cu 1,5 metri mai scurtă decât celelalte din gama ei, yachtul va fi aproape la fel de rapid precum prototipul din anii ’70, care a impresionat la competiția Volvo Ocean Race de anul acesta. Yachtul va fi proiectat și construit pentru a deține cele mai performante camere video, sistem de satelit, instalații performante și facilități de ultimă generație privind sistemul de navigare.

„Volvo Group consideră că planurile prezentate de noi vor duce Volvo Ocean Race la the next level. Noul design inovator ne va menține în fruntea competiției oceanice, oferindu-ne șansa și timpul necesare pentru a ne axa pe construirea unor flote și mai mari“, a adăugat Knut Frostad, directorul executiv Volvo Ocean Race.

Design-ul ambarcațiunii nu a fost creat doar pentru un aspect grandios, ci și pentru o mai mare abilitate și viteză pe mare. Yachtul își menține cu exactitate echilibrul, iar aspectul cucerește inimile nu doar pasionaților de yachting, ci și spectatorilor. Curioși cum arată? Aruncați o privire în galeria foto. Veți rămâne surprinși...

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: yachtingworld.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement