Comorile din adâncul mărilor (foto)

Home « Ambarcatiuni « Inedit

După legendele navelor fantomă, a venit vremea poveștilor navelor scufundate pe fundul oceanelor lumii! Știm, inevitabil gândul ți-a zburat la Titanic! Însă, astăzi nu vom vorbi despre legendara navă a cărei poveste a făcut înconjurul lumii, ci de alte șapte epave absolut spectaculoase. Zac pe fundul celor mai adânci ape de zeci sau, poate, chiar de sute de ani, iar exploratorii nu contenesc să nu le fotografieze  măreția și frumusețea cumulată de-a lungul timpului. O frumusețe înspăimântătoare, care-ți poate face pielea de găină... Nu ne crezi? Stai doar să vezi!

Frigate 356: este ultima ambarcațiune sovietică de război, cu vele. Frigate 356 a fost construită spre finalul Războiului Rece. Căderea Uniunii Sovietice, în timp ce nava se afla sub regimul comunist din Cuba, a dus la scoaterea acesteia din uz. Nava de aproape 93 de metri lungime s-a scufundat în urmă cu două decenii, după ce s-a rupt în două în apele din jurul Insulei Cayman Brac, din Caraibe. În ciuda trecerii timpului, nava nu s-a corodat sau oxidat, ea fiind construită în mare parte din aluminiu.

Prince Albert: este una dintre navele care au fost scufundate în mod deliberat, cu scopul de a fi utilizată pentru scufundările de agrement. Deși inițial nava era utilizată pentru transportul exilaților de război din Roatan, Nicaragua, în America Latină, proprietarul unei stațiuni locale şi un antreprenor local au decis să scufunde nava pentru a o utiliza în dezvoltarea scufundărilor de agrement din zonă. Numele navei este un tribut adus antreprenorului care a ajutat la scufundarea ambarcațiunii.

Tugboat Rozi: încă un exemplu de navă scufundată în mod intenționat, Rozi este un remorcher care stă pe fundul apelor națiunilor africane din Malta. Cei care vor să facă scubadiving în această parte a apelor pot admira și experimenta senzația unică oferită de unicitatea remorcherului, împreună cu flora și fauna marină existente în zonă.

Giannis D: poate fi considerată ca una dintre navele dispărute în mod misterios. Eșuată în mijlocul unui recif de corali în apele Mării Roşii, în timp ce transporta lemne rășinoase pentru Arabia Saudită și Yemen, nava a devenit o epavă în 1983.

USS Arizona: Una dintre cele mai mari pierderi de război, USS Arizona, s-a transformat într-o epavă în timpul dezonorantului atac de la Pearl Harbour. Din moment ce ambarcațiunea nu a mai putut fi salvată, autoritățile au construit un monument, deasupra navei de război scufundate, pentru comemorarea marinarilor care și-au pierdut viața în timpul acestui atac,.

P 29: A fost o navă de patrulare malteză, scufundată intenționat în scopul scufundărilor de agrement. Ea a făcut parte din forțele navale germane, înainte de a fi folosită în scopul patrulării gărzii maritime malteze.

Unnamed Yacht: este scufundată în apele Mării Roşii, în apropiere de Egipt. Identitatea navei nu se cunoaște cu exactitate. S-a speculat că este australiană sau americană. În zilele noatre, epava este considerată drept un loc feeric de pe fundul mării, pentru strălucirea sa, dar și pentru fauna marină care s-a dezvoltat în jurul acesteia.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai spectaculoase exemple de epave scufundate pe fundul mărilor. Printre cele mai recunoscute pentru frumusețea și misterul lor se regăsec și alte nume precum Sweepstakes și USS Utah. Însă, până la descrierea lor într-un articol viitor, vizionaţi imaginile din galeria foto de mai jos. Veți rămâne impresionați de splendoarea și aerul misterios de care sunt învăluite epavele descoperite de cercetătorii marini pe fundul apelor cele mari.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement