Titus - sistem inovator de salvare

Home « Ambarcatiuni « Inedit

Operaţiunile de salvare sunt riscante și necesită o pregătire, în prealabil, o calificare și un simț de observație dezvoltat, chiar și în momente de maximă tensiune. Promptitudinea și viteza de reacție sunt caracteristicile esențiale ale unei echipe de salvare, mai ales în cazul unui accident maritim soldat cu victime. Fiecare minut contează, iar viteza de deplasare a salvatorilor crește șansele de supraviețuire ale victimelor. Motiv pentru care se caută tehnologii noi, capabile să asigure echipelor de salvare un transport rapid. Iar cea mai nouă descoperire este Titus, un sistem revoluționar ce sare în ajutorul salvamarilor.

Este rapid, performant și are un design creat special pentru a asigura victimelor un transport sigur și, totodată, rapid. Nu este o ambarcațiune, ci o încrucișare între o mini barcă și o placă de surf. Titus s-a dezvoltat în urma unor cercetări amănunțite privind necesitățile salvamarului și victimei în timpul operațiunii de salvare. În urma cercetărilor s-au descoperit mai mulți factori importanți pentru sporirea eficienței întregii operațiuni. Cercetarea a inclus diferite aspecte implicate în salvarea vieților omenești, precum: accesul rapid la fața locului, tipurile de telefoane mobile existente, avantajele, limitele și caracteristicile mediului care ar putea împiedica sau îmbunătăți întreaga operațiune.

Propulsie rapidă și ecologică

Rezultatul acestei cercetări a arătat nevoia unui dispozitiv portabil, ușor de manevrat, care permite accesul chiar și în cele mai înguste locuri. De obicei, aceste zone sunt cele mai expuse accidentelor marine și sunt cel mai greu de explorat. Echipele de salvare întâmpină mari dificultăți înainte de a ajunge la victime, din cauza echipamentelor mari, care nu le permit să pătrundă într-o lagună sau într-un golf mai mic.

Așa a apărut revoluționarul Titus, sistemul menit să îmbunătățească stilul întregii operațiuni clasice de salvare marină. Această placă portabilă beneficiază de un sistem de propulsie rapidă, eficient şi ecologic. Nu funcționează cu nici un fel de carburanți, ci folosește aceleași principii de navigație ca și o placă de surf... însă un pic mai neobișnuită. Dimensiunea și design-ul pot asigura o portabilitate sigură, fără să existe riscul vreunei răsturnări, fiind, de asemenea, și foarte ușor de controlat.

Echilibru chiar și la mișcări bruște

O atenţie amănunțită i s-a oferit și geometriei design-ului, care îi permite mobilului Titus să își păstreze stabilitatea chiar și la mișcări bruște, provocate adesea în timp ce salvatorul scoate victima la suprafața apei. De asemenea, mobilul are un sistem de redirecționare ușor de manevrat în situații de urgență și poate fi mișcat cu ușurință și rapiditate, chiar și atunci când este încărcat cu două persoane simultan.

Acest sistem vine ca un răspuns la toate nevoile operațiunilor de salvare din întreaga lume. Titus a fost creat pentru a revoluționa și a schimba în totalitate sistemul învechit de salvare marină, reușind să se plieze perfect după necesitățile salvamarilor secolului XII și ale victimelor rezultate în urma accidentelor de pe mare.

Eficiență și viteză de mișcare

Viteza și eficiența lui de mișcare îl transformă în cel mai performant sistem de salvare de mici dimensiuni existent la ora actuală pe piața nautică internațională. Pe lângă toate aceste avantaje și calități, Titus primește o bilă albă și în domeniul ecologiei. Un factor extrem de important pentru mediul înconjurător, cu care noile tehnologii se luptă de ani grei. Este o schimbare majoră în era tehnologiei, care urmează să fie serializată cu scopul de a elimina poluarea și lipsurile din cadrul sistemelor de salvare marină.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement