Care sunt caracteristicile tehnice ale bărcilor pneumatice

Home « Ambarcatiuni « Pneumatice

Deși nu stăm excelent la producția proprie de ambarcațiuni, chiar dacă avem ape pe care să navigăm, ne mândrim cu fiecare producător român de construcții navale. Astăzi, le mulțumim celor de la Kingfisher, producător român de bărci pneumatice, care ne-a vândut ponturile pentru caracteristicile tehnice ale unei bărci pneumatice.

În general, atunci când alegem o barcă pneumatică, avem următoarele cerințe în minte: să fie mică, ușoară ca greutate și ușor de manipulat, transportat, fără peridoc - ca să fie mai ușor de transportat deasupra unei mașini de dimensiuni normale -, să se poată monta un motor (max. 15 CP), să aibă capacitate maximă de patru persoane, la un preț decent, să aibă certificat de durabilitate, tip de folosire (agrement, pescuit, vânătoare) și locul de utilizare (lacurile din jurul Bucureștiului, lacuri de acumulare, canale secundare ale Deltei, canale secundare Dunăre, râuri interioare).

Ca să răspundem la toate aceste cerințe, în primul rând trebuie să știm că o barcă pneumatică trebuie să aibă un sistem de etanșare extrem de sigur, etanșeitatea fiind asigurată, în general, cu o bandă interioară și două benzi exterioare. Apoi, supapa de drenare lucrează automat, împiedicând astfel pătrunderea apei în barcă.

De asemenea, pereții interiori trebuie să separe fiecare compartiment al bărcii, iar aceștia sunt de formă conică, asigurându-se astfel egalizarea presiunii în flotori. O chilă gonflabilă oferă flotabilitatea suplimentară și asigură o navigare ușoară. Nu trebuie uitat faptul că acest gen de bărci sunt foarte sensibile la vânt, iar modelele care arată ca un colac de salvare și nu au chilă devin imposibil de manevrat prin vâslire pe timp de vânt puternic.

O altă caracteristică importantă este mânerul prin care se asigură o deplasare a bărcii în condiții optime pe uscat. Conurile de terminație ar trebui confecționate din poliamidă dură, asigurând astfel protecția motorului și, totodată, putând fi înlocuite în caz de spargere.

Pentru mai multe detalii și explicații privind cele mai importante caracteristici ale unei ambarcațiuni pneumatice, citiți aici.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: kingfisher.ro

 

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement