Cielo Mare sau pescuitul sportiv de lux

Home « Ambarcatiuni « Sport

 

Trecem de la Jocurile Olimpice la un alt sport consacrat în lumea marină: pescuitul. Nu, nu vom vorbi despre tacticile de pescuit, ci de o nouă construcție ce ridică standardele de calitate ale unui pescuit sportiv la o înălțime... de lux. Te-am amețit? Dacă da, revigorează-te rapid pentru că ceea ce urmează te va ameți și mai tare. Bine, asta în cazul în care ești pasionat de pescuit sau ești sportiv de performanță la această categorie...

Așadar, fără mari introduceri, îți prezentăm Cielo Mare! Un superyacht de lux construit special pentru pescuitul sportiv. Este al doilea superyacht ca mărime din Stale Unite ale Americii, destinat pescuitului sportiv. Are 39 de metri lungime și a fost construit în decursul a 38 de luni de muncă asiduă, în Portul Townsend, din Washington. Este primul superyacht destinat pescuitului sportiv construit în Portul Townsend după inaugurarea celebrului yacht Evviva, finalizat în anul 1993.

Inaugurare cu stand-by

Superyachtul a fost construit la finele lui 2009 și lansat în larg la începului lui 2010. În tot acest timp, presa nu a avut acces la nava proaspăt construită, fiind ținută pe jar până la marea ei inaugurare. Nu ca strategie de marketing, ci constructorii au preferat să evite poluarea mediului, închizând clădirile Townsend Bay Marine pe întreaga perioadă a construcției.

Culmea este că, deși proiectul nu a beneficiat de publicitate, cu excepția faptului că ambarcațiunea a fost înscrisă înainte de lansare în competiția „Super yacht-ul anului”, inaugurarea a fost cu mare fast. Sportivii, pasionații de ambarcațiuni și aproape toți ziariștii de specialitate s-au adunat cu mic cu mare pentru a vedea inedita construcție ce urma să se claseze pe primul loc în topul celor mai mari ambarcațiuni destinate pescuitului sportiv.

Proiect realizat de 45 de întreprinderi

Cielo Mare a fost construit exclusiv pentru proprietarii de ambarcațiuni, care au experienţă în pescuitul sportiv din California, dar și pentru cei care au afaceri în domeniu. La proiectarea și construcția ambarcațiunii au lucrat laolaltă 45 de întreprinderi şi persoane fizice. O colaborare fructoasă, dar dificilă, întrucât a implicat strictețe și multă disciplină.

Yaht-ul a fost proiectat de firma de design Sharp Douglas, în colaborare cu celebra companie Espinosa, recunoscută pe plan mondial pentru stilul original de design exterior. De la cherestea, lemn fasonat, vopsea, momeli și până la echipamente de pescuit personalizate, ambarcațiunea destinată pescuitului sportiv poartă cu claritate amprenta tradițională a celui de-al patrulea oraș populat din Colorado, Jefferson County.

Gina Rotrau

Foto: www.superyachttimes.com

 

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Ambarcatiuni

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement