Românii dau startul Regattei Beneteau NauticLife

Home « Evenimente « Concursuri

Pe locuri, fiți gata.... Start la regatta românească Beneteau NauticLife. Pasionații de sporturi marine și cei care practică yachting-ul vor avea parte săptămâna aceasta de o competiție pe cinste. Asta pentru că începe cea de-a treia ediție a marii competiții naționale Regatta Beneteau NauticLife. Nu stați doar să priviți, ci pregătiți-vă de o ieșire în larg, așa cum n-ați mai experimentat până acum...

Și când spunem competiție pe cinste, avem și motive. Aproximativ 20 de ambarcațiuni românești, în valoare totală de două milioane de euro, se adună în acest weekend pentru a se întrece în viteză și îndemânare pe mare, în cadrul celei de-a treia ediții a Regattei Beneteau NauticLife.

Evenimentul se va desfășura în perioada 13-15 iulie, iar toată logistica cursei va fi coordonată din Marina Limanu Life Harbour. Este un eveniment mult așteptat de românii pasionați de ambarcațiuni și sporturi nautice, mai cu seamă că este unul românesc.

LifeHarbour dă startul, FRY arbitrează

Iar anul acesta, cu toții se strâng în Marina Limanu – LifeHarbour, din estuarul Mangaliei, cea mai mare marină privată din România. Căpitanii ambarcațiunilor se vor putea bucura la LifeHarbour de o suprafață de 30.000 mp pentru ancorare și 670 m deschidere la malul apei. Marina oferă 50 de locuri pentru ambarcațiunile care nu sunt mai mari de 24 de metri lungime și 20 de locuri pentru cele cu dimensiuni mai mici.

Aici se vor srânge cele aproximativ 20 de ambarcațiuni românești, o mare parte dintre acestea fiind marca Beneteau, dar și alte mărci cunoscute din lumea yachting-ului. Potrivit organizatorilor, activitatea de arbitraj și jurizare a competiției va fi asigurată de autoritatea supremă în domeniu - Federația Română de Yachting (FRY).

„Suntem mândri că reușim să organizăm Regatta Beneteau – NauticLife al treilea an consecutiv și ne dorim ca evenimentul să devină un reper important al mișcării de yachting din România. Vom continua să susținem această competiție cu regularitate, iar de anul viitor intenționăm să invităm la această competiție și echipaje din țările riverane ale Marii Negre și Mării Mediterane“, a declarat Octavian Firu, Director General NauticLife.

Regatta Beneteau – NauticLife este o competiție națională care se adresează pasionaților și celor care practică yachting-ul această fiind deschisă tuturor posesorilor de ambarcațiuni.

Programul Regatta Beneteau – NauticLife:

13 iulie, între orele 12.00 – 22.30, la Secretariatul Regattei se va face înscrierea precum și inspecția ambarcațiunilor. La ora 20.00 este programată ședința tehnică cu căpitanii vaselor.

14 iulie, începând cu ora 10.30, este programată cursa costieră Mangalia – Vama Veche – Mangalia. La ora 19:00 va avea loc masa festivă în cadrul Marinei Limanu – Life Harbour.

15 iulie, începând cu ora 10.30, sunt programate două curse inshore, pe un traseu marcat cu balize. La ora 16.00 începe comunicarea clasamentului, urmat de festivitatea de premiere.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: swipelife.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement