Aproape de dezastru: accidentele pe apă (Galerie FOTO)

Home « Evenimente « Inedit

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă atunci când nu îți poți stăpâni ambarcațiunea? Cursurile de sailing, legislația în vigoare, cărțile de specialitate și nu în ultimul rând asigurarea bărcii sunt elemente necesare pentru a preveni un accident. Echipa Nautica îți oferă, astăzi, câteva sfaturi și o galerie foto cu accidente pe apă !

Vechea zicală „mai bine previi decât să tratezi” se potrivește perfect și în navigație. Este de la sine înțeles că majoritatea marinarilor au un spirit de aventură peste medie, iar cei mai experimentați dintre ei susțin că știu deja toate tainele apelor. Așa să fie oare ?

Accidente pe apa (21).jpgCombinația dintre viteză și apă este periculoasă chiar și pentru cei mai experimentați marinari. Datorită forței de frecare uriașă dintre fundul ambarcațiunii și apă, lucrurile pot scăpa de sub control la propriu. Este nevoie de o nanosecundă de neatenție sau de o mișcare greșită a timonei/volanului, și totul se poate sfârși într-o clipă. Mai mult decât atât, ești responsabil și pentru viața celor care împart barca cu tine.

Conform site-ului accident-pictures.com, asigurarea este necesară și obligatorie în orice situație, iar echipa Nautica este perfect de acord cu ei. Deși în România asigurarea ambarcațiunilor nu este obligatorie, noi considerăm că ar trebui ca fiecare proprietar să-și asigure barca pentru că situații neprevăzute pot apărea oricând. Natura nu mai este atât de permisivă ca acum câțiva zeci de ani și o schimbare bruscă a vremii poate strica o zi de relaxare cu barca. Nimeni nu-și dorește să navigheze în ape tulburi, pe ploaie și vânt sau să taie valurile înalte care par că înghit din clipă în clipă ambarcațiunea.

Accidente pe apa (10).jpg

Pentru toate motivele enumerate mai sus, în timpul călătoriei, indiferent de cât de bun înotător ești, echipamentul de salvare trebuie utilizat corespunzător, adică vesta de salvare să fie ținuta de bază, nu decor al ambarcațiunii. Colacul de salvare și instinctorul sunt celelalte două elemente care nu pot lipsi din barca ta. Nu neagă nimeni că o poveste despre un naufragiu în 2012 ar face înconjurul lumii într-un timp extrem de scurt și personajele implicate ar deveni vedete peste noapte, însă chiar vă doriți acest lucru ?

Robinson Crusoe a avut farmecul lui în trecut și încă trăiește pentru milioane de copii din lume, însă astăzi ne folosim de vestă și colac de salvare, și neapărat cerem ajutorul prin stațiile radio sau rachete semnalizatoare.

 

Accidente pe apa

Sursa: accident-pictures.com 

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: accidente, ambarcatiuni
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement