Groupama, câștigătoare la Volvo Ocean Race! (video)

Home « Evenimente « Internationale

Cea mai spectaculoasă și urmărită competiție din lume a luat sfârșit! Volvo Ocean Race și-a desemnat, ieri, 3 iulie câștigătorii, încheind un lung șir de concursuri și festivaluri care au ademenit milioane de oameni din întreaga lume. Și cum un astfel de eveniment nu se putea încheia fără un party pe măsură, cei de la Groupama au sărbătorit cu fast victoria, alături de ceilalți competitori.

8 luni s-au întrecut în apele învolburate ale oceanelor, iar marți au ajuns la finiș. Cele șase ambarcațiuni cu vele impresionante au atins linia de sosire la destinația Galway, Irlanda. Competiția a fost strânsă, adrenalina era la cote maxime, iar iubitorii evenimentului au stat cu sufletul la gură pentru a vedea ce ambarcațiune va trece prima linia de sosire. Iar prima ajunsă a fost velierul echipajului Groupama.

Clasamentul intermediar

Finișul a fost spectaculos. Echipajul Groupama a ocupat primul loc în clasamentul intermediar, însă avea nevoie de o clasare cât mai bună în ultima cursă, pentru a-și putea asigura titlul de câștigător absolut la rezultatele finale ale competiției. Astfel că pasionații au stat cu sufletul la gură până în ultimul moment, când ambarcațiunea cu vele Groupama a trecut a doua la linia de finiș, după Camper, în ultima probă a concursului. Un loc tocmai bun pentru fi desemnat câștigător absolut la Volvo Ocean Race 2011-2012 cu un număr de 250 de puncte.

Locul doi a fost ocupat de echipajul ambarcațiunii cu vele Camper, cu 226 de puncte, iar pe locul trei s-a clasat ambarcațiunea Puma Ocean Racing. Echipajul Team Telefonica, favorita acestui an, a terminat competiţia pe locul patru. Comandantul echipajului Groupama, Franck Cammas, care a condus ambarcațiunea 72.728 de kilometri pe întreaga durată a competiției, este al doilea francez care câștigă o ediție Volvo Ocean Race.

Franck Cammas, la cârma Groupama

Imediat după victorie, Franck Cammas a făcut câteva declarații pentru spectatorii care i-au aplaudat, atât pe el și cât pe echipajul său la finișul marii competiții internaționale.

„Volvo Ocean Race este o provocare foarte mare mai ales atunci când eşti un novice în acest tip de competiție. Este o realizare la care nici tu, nici echipajul nu vă așteptați la startul evenimentului. Am fost aici pentru a descoperi cursa, ne-am bucurat pe întregul ei parcurs, fără nicio presiune, iar câștigul a fost o mare surpriză pentru noi, în ciuda faptului că ne-am antrenat trei ani pentru acest moment. Ne bucurăm pentru victorie, însă nu ne vom opri aici.

Avem încredere în modul nostru de lucru, în strategia noastră, astfel că ne putem aștepta la provocări și mai mari. Victoria este un vis epic, care a devenit realitate astăzi. Vom rămâne cu amintiri plăcute în urma acestui grandios eveniment, am devenit o echipă bună de-a lungul timpului și ne simțim mândri de această victorie pentru că, de-a lungul cursei, am fost foarte aproape de încă patru nave, care au avut șansa de a câștiga. A fost o cursă extraordinară“, a declarat comandantul echipei câștigătoare.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: thedailysail.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement