Opulență la Sydney International Boat Show 2012 (video)

Home « Evenimente « Internationale

Orașul care a găzduit Jocurile Olimpice în vara anului 2000 s-a făcut remarcat și anul acesta printr-un eveniment maritim de anvergură: Sydney International Boat Show. Aflat la cea de-a 45 ediție, Sydney International Boat Show a dezvăluit specialiștilor și publicului larg ambarcațiuni impresionante atât prin performanța lor, cât și prin proiectare și design. A fost o desfășurare inedită a unor evenimente foarte bine organizate, pentru a fi pe placul tuturor iubitorilor de activități maritime. Dacă nu ai reușit să ajungi la show-ul de anul acesta, ți-am pregătit câteva informații și imagini care să te țină la curent cu noutățile din lumea maritime.

Expoziția Boat Show s-a desfășurat în două locații, în perioada 2 - 6 August 2012, aflate una lângă cealaltă: Centrul de Convenții și Expoziții și Cockle Bay Marina, din portul Darling. Prețul standard al unui bilet de intrare, pentru persoanele adulte, a fost de 20 de dolari. Însă, dacă te aflai printre cei întârziați sau pur și simplu îți doreai să vezi expoziția pe înserat, după ora 17.00, puteai achiziționa un bilet cu 5 dolari.

Două locații, același „ponton

Anul acesta, amenajarea a fost una cât se poate de inedită. Pornind de la locație și ajungând la standurile specializate în pescuit, navigație și ambarcațiuni. În cadrul Centrului de Convenții și Expoziții, vizitatorii puteau admira ambarcațiuni din lemn, șalupe, standuri cu undițe și momeli pentru pescuit, dar și o scenă pe care un band întreținea atmosfera. Dacă, însă, te săturai de gălăgie și doreai o priveliște ceva mai romantică, puteai ieși la aer curat pe ponton. Asta pentru că Centrul de Convenții și Expoziții este construit fix de-a lungul acestuia.

Aici, ambarcațiunile stăteau ancorate în linie, în funcție de dimensiuni, performanțe și mărci. Principalele atracții însă nu erau exterioarele ambarcațiunilor, ci interioarele luxoase. Organizatorii au delegat câte un angajat pentru fiecare ambarcațiune, care să le ofere turiștilor un tur de interior al navei. Mai ales că Sydney International Boat Show era destinat vânzării exponatelor luxoase, ale căror prețuri depășeau milioane bune de euro bucata.

Yacht Princess de 5 milioane de dolari

Iar unul dintre cele mai luxoase și apreciate exponate a fost un yacht Princess. Este un model nou, extrem de luxos, dotat cu cele mai performante tehnologii de navigare și amenajat după ultima modă. Mobilierul este din lemn, canapelele din piele albă și blatul barului este din marmură de cea mai bună calitate. Culorile sunt clasice, însă îmbinate cu un design modern, ce oferă un aer vintage personalizat. O minunăție, care știe să se facă plăcută cu fiecare mișcare. Trebuie doar să fii posesorul a 5 milioane de dolari pentru a te bucura de el în totalitate.

De la eveniment nu a lipsit nici personalul companiei de ambarcațiuni Sunseeker. Angajații au stat la dispoziția vizitatorilor, pentru a le arăta noile lor yachturi aflate anul acesta la Sydney International Boat Show. Remarcată s-a făcut și o ambarcațiune din patrimoniul flotei portului Sydney, care a fost expusă spre admirație în interiorul expoziției organizate în Centrului de Convenții. Cele mai mici prețuri ale ambarcațiunilor marca Sydney erau la ordinul miilor de dolari.

Salonul Nautic Internaţional Sydney este o zonă prielnică achiziționării de chilipiruri - chiar dacă nu vă puteţi permite un superyacht. Pe lângă ambarcațiuni cu prețuri exorbitante, veți găsi și ambarcațiuni cu prețuri modice, precum caiac sau jetsky, dar și unelte de pescuit și costume maritime.

Autor: Gina Rotaru

Sursa: digitaljournal.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement