Case din containere maritime (foto)

Home « Evenimente « Topuri

În zilele noastre, containerele maritime sunt considerate mai mult decât cutii transportatoare de mărfuri. Cu puțină inovație și multă creativitate, câțiva designeri au reușit să lanseze moda locuințelor din containere maritime. Fie că vorbim de case de vacanță sau case în mijlocul orașelor aglomerate, aceste structuri au prins de minune la nonconformiști. Iar numărul lor nu este deloc unul mic.

Dar, de ce aș alege o casă construită din containere maritime? Ei bine, sunt aparte, foarte ieftine și îți oferă o gamă variată de stiluri și îmbinări de culori. Toate în funcție de creativitatea ta sau a arhitectului pe care îl angajezi. Însă, cum până la construcție ai de făcut documentarea, am pregătit câteva locuințe din containere maritime de-a dreptul speciale.

1. Container City - Trinity Buoy Wharf, Londra

Nu este o casă, ci un bloc întreg făcut din 20 de containere. Construcția este unul dintre cele mai bune exemple de containere martime din materiale regenerabile, folosite în scop de locuință. Este realizată dintr-un complex de 20 de containere de transport maritim și sunt structurate pe trei etaje. Îmbinările sunt realizate de arhitectul și inginerul Nicolae Lacey Buro Happold, fiind gândite inițial precum o structură temporară. Ulterior, după succesul avut, arhitectul a construit și Container City II, format din 30 de astfel de containere.

2. Casa Patru Camere, Belgia

Această structură colorată este unică din mai multe motive. Cel mai inedit este că locuința este formată din patru camere (containere) stivuite una peste alta. Casa a fost proiectată de arhitecții Pieter Peelings și Silvia Mertens. Cele patru containere au fost plasate cu grijă, una peste alta, fiecare nivel având câte un scop propriu bine stabilit. Este o structură spațioasă și foarte ușor de utilizat. Exteriorul casei este din sticlă, fiecare nivel având o altă culoare. Arhitecții au amplasat camera de zi la parter, bucătăria la etajul unu, toaleta la etajul trei, iar dormitorul la etajul patru.

3. Zigloo Domestique, Insula Vancouver, British Columbia, Canada

Exteriorul negru, panouri de sticlă și o plasă de sârmă pe post de balcon. Îți pare un design inteligent? Nu spune. Știm deja răspunsul! Însă la o privire mai atentă vei observa că locuința a fost construită într-un mod cât se poate de practic. Keith Dewey, designerul și proprietarul casei, locuiește aici cu soția și fiica sa. Casa a fost concepută în 2006, cu ajutorul containerelor maritime regenerabile, prin realizarea unor mici blocuri formate două containere. Designul și arhitectura sunt gândite pentru a oferi locuinței luminozitate și spațiu mare de ulitizare. Locuința a fost finalizată în doar 8 luni.

4. Cove Park, Rosneath, Regatul Unit

Clădirea The Cubes (Cuburile) se află în Cove Park și a fost gândită în mod liniar. Ce a ieșit: o casă specială, care oferă posibilitatea de a intra separat în fiecare cameră, ele fiind legate de un soi de ponton... deasupra unui lac. Locuința are toate facilitățile necesare pentru o vacanță de lux și liniștită în mijlocul naturii. La început ea a fost construită doar din patru containere, ulterior fiind montate și celelalte două pentru a suplimenta spațiul.

5.Tube View, Londra

O confunzi ușor cu-n container de transport maritim însă, în realitate, este o structură de locuințe în toată regula. Conține o cafenea, centre educaționale și centre de artă. Mai mult, a fost una dintre clădirile de locuințe care a găzduit participanții la Olimpiada de la Londra din 2012.

6. Port-a-Bach

În Noua Zeelandă, acest tip de locuințe din containere maritime sunt cunoscute sub numele de păstăi. Sunt lungi și sunt formate din „boabe” mici, apreciate lejerității de mișcare. Sunt opțiunea perfectă pentru o casă de vacanță întrucât dispune de toate utilitățile necesare pentru un sejur ca la carte în mijlocul naturii

Iar dacă ele sunt speciale, stați să vedeți prețurile. Spre exemplu, ultima casă prezentată, Port-a-Bach, costă în jur de 55.000 de dolari. Ce-i drept, vine cu un living complet mobilat, loc pentru depozitare și o punte din lemn. Are o bucătărie amenajată cu mobilier și aparatură din oțel inoxidabil, baie cu WC, duș, chiuvetă, paturi supraetajate și dressing.

Amenajări pe care le conțin absolut toate casele de vacanță din containere maritime. Însă, dacă vrei una personalizată, costurile pot ajunge chiar și la 100.000 de dolari. O sumă considerabilă cu care ți-ai putea achiziționa o casă normală. Însă, pentru nonconformiști, merită investiția. Nu crezi?

Gina Rotaru

Foto: http://www.marineinsight.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement