Pe teritoriul cui nu trebuie

Home « Evenimente « Topuri

Carcharodon carcharias sau "marele alb", "marele rechin alb" şi "moartea albă" este cunoscut în mod special pentru dimensiunea sa, cu exemplare mature de până la 6,4 m lungime şi 3324 kg. Trăieşte în Oceanul Pacific, Atlantic şi Indian, de la tropice până la cercurile polare, unde temperatura apei variază între 12 şi 24 ° C.

 

Pe lângă peşti, broaşte ţestoase de mare, foci, lei de mare şi vidre, rechinul alb vânează şi oameni, fiind raportate anual 62 de atacuri mortale doar în Australia.
 

Piranha neagră

 

Piranha neagră se găseşte în bazinele hidrografice din America de Sud, în Amazon şi Orinoco. Este un peşte carnivor celebru. Aceşti peşti sunt cunoscuţi pentru dinţii ascuţiţi, maxilarele puternice şi apetitul pentru carne. Piranha, în mod normal, atinge 26 cm, dar au fost văzute şi exemplare cu lungimea de 43 de centimetri.

Somnul gigant

Este cunoscut drept somnul gigant din Mekong, râul care străbate ţări precum China, Burma, Laos, Thailand, Cambodia, Vietnam. Somnul gigant este o specie pe cale de dispariţie şi trăieşte în râurile unde adâncimea apei este de peste 10 m. Această specie de peşte este de culoare albă sau gri şi nu are dungi, din acest motiv putându-se distinge de alţi somni giganţi.

Peştele-leu

Peştele-leu, numit şi "Pterois", trăieşte în apele tropicale ale Oceanelor Pacific şi Indian, dar şi în apele Atlanticului. Cu o lungime cuprinsă între 5 şi 45 de centimetri, şi cu o greuatte de 0.025 - 1.3 kilograme, aceşti peşti sunt cunoscuţi pentru frumuseţea lor, ţepii veninoşi şi tentaculele unice. Pterois sau peştele-leu poate supravieţui până la 15 ani şi are comportament de împerechere complex.

De acum înainte, gândeşte-te de două ori înainte să te bagi în apă. Cine ştie, poate că o uşoară mângâiere a picioarelor poate fi, de fapt, semnalul că te afli pe teritoriul cui nu trebuie.

 

 

Irina B.

sursa foto: likey.today

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: marele alb, peste, piranha, specii de pesti
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement