Piscina adanca de 40 de metri!

Home « Evenimente « Topuri

Îţi plac scufundările? Ţi-ai imaginat vreodată că ai putea să te scufunzi într-o piscină? Noi îţi prezentăm cea mai adâncă piscină din lume care îţi poate oferi acest lucru. 


Renumitul arhitect Emanuele Boaretto a proiectat piscina de 40 de metri adâncime care se află în interiorul hotelului de patru stele Terme Millepini din Montegrotto, Italia. Funcţională din luna iunie, piscina are adâncimea unei clădiri de 12 etaje sau a nouă autobuze cu etaj plasate unul peste celălalt. Înotătorii se pot bucura de o temperatură regulată între 32-34 de grade Celsius, în 4.300 de metri cubi, astfel că nu veţi avea nevoie de costume.

Dacă vă puteţi ţine respiraţia tot drumul până jos, să ştiţi că vă aflaţi într-o minoritare! Există mai multe platforme, de la -1.3 m, la -12 m. Piscina de la suprafaţă este 21 m şi de 18 m, dar devine o gaură îngustă în timp ce avansaţi în jos. Vizitatorii au posibilitatea de a utiliza facilităţile de scufundări libere şi scuba diving, cu peşteri subacvatice pentru începători. Astfel încât, nu vă veţi bucura doar de înot, ci şi de jocuri şi descoperiri în cei 40 de metri.

Există, de asemenea, un tunel unic subacvatic, suspendat, care este în întregime transparent, astfel încât cei care nu ştiu să înoate pot utiliza piscina fără să se ude. Dacă aţi obosit vă puteţi relaxa pe unul din şezlongurile de pe acoperiş.

Personalitățile marcante din sporturile nautice italiene au ajutat la lansarea piscinei din acest an, inclusiv scafandrul italian Umberto Pelizzari, și Enzo Maiorca, "părintele" freediving-ului din Italia. Freediver-ul Ilaria Molinari a îmbrăcat chiar o coadă de sirenă pentru a se arunca cu capul în jos la 40 de metri pentru a impresiona spectatorii. 

Emanuele Boaretto a declarat că piscina Y-40  este unică datorită apei sale externalizate. Piscina este situată într-un parc natural regional a Dealurilor Euganean din Italia. Y-40 este deschis tot timpul anului și oferă echivalentul scufundărilor de la înălțimea unei clădiri de 12 etaje. Activitățile piscinei includ scuba diving, diving gratuit, aqua fitness, Watsu, terapie hidro-kinesi și activități speciale pentru femeile gravide. Hotelul de patru stele din regiunea Villa Duodo are 100 de camere cu aer condiționat.

ESTE cea mai adâncă piscină din lume, dar cât de mult înseamnă 40 de metri? 

- Falnica statuie a lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, în Brazilia, măsoară 38 de metri. 
- Statuia Libertății din New York, minus piedestalul, are aproximativ 45 de metri înălțime. 
- Nouă autobuze cu etaj, stivuite pe partea de sus ar avea aproximativ 40 de metri în înălțime. 
- O clădire de 12 etaje ar măsura, în medie, 40 de metri în înălțime. 
- Cel puțin șapte dintre aceste bazine s-ar putea potrivi Turnului Eiffel, acesta situându-se la 301 de metri.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk 
Narcisa Morariu
Publicat in: septembrie 2014
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement