Top 5 cele mai impresionante yachturi cu vele (galerie foto)

Home « Evenimente « Topuri

Sunt exorbitante, au un design uluitor, care îmbină luxul cu simplitatea, și au fost achiziționate în primele zile de la lansare. Și cum piața este exclusivistă, cele mai spectaculoase yachturi noi cu vele din perioada contemporană au ajuns în posesia celor mai bogați oameni ai lumii. Iată acele modele de yachturi cu vele care sunt încă în top.

PHOCEA: A fost creat din oțel și aluminiu în 1976 de celebra companie Decan și „aleargă“ cu o viteză maximă de 14 noduri. Este unul dintre acele modele de yachturi cu vele personalizate, măsoară peste 75 de metri lungime, nouă metri lățime și are un pescaj de 6,5 metri. Aceste tip de yachturi cu vele pot găzdui un număr maximum de 12 persoane.

EOS: A fost pus pe apă în 2006 și este considerat unul dintre cele mai bune yachturi cu vele pentru navigație. Are 93 de metri lungime, 13,5 metri lățime, un pescaj de 5,5 metri și poate transporta 28 de membri la bord. Nava a cost contruită de compania Breemen, iar design-ul exterior a fost realizat de firma Lurssen. Proiectarea interiorului poartă semnătura renumitul designer Francois Catroux.

SEA CLOUD: Este o minune a navigației, intrând în categoria yachturi cu vele marca Krupp Germaniawerftți, lansată în anul 1931. Proiectarea design-ului exterior al acestor modele de yachturi cu vele poartă numele Cox, marca Stevens. Lungimea sa este de aproape 110 de metri, lățimea de circa 15 de metri, iar pescajul depășește cinci metri. Maximum de cazare este de 64 de persoane şi un echipaj de circa 60 de membri.

MIRABELLA V: Poate fi considerat un model exclusivist de yachturi cu vele pentru că are un singur catarg. A fost construit de Vosper Thornycroft, are 75 de metri lungime, aproape 15 metri lățime și un pescaj de aproape 11 metri. Viteza maximă a acestor ambarcatiuni atinge 14 noduri, iar velele totale au o suprafață de 36.000 de metri pătrați. Velele au fost create de Vele Doyle, iar interiorul poartă semnătura celei mai exclusiviste firme de design de proiectare „Ron Holland Design“. Mirabella V este unul dintre modelele de yachturi cu vele personalizate, nava fiind „împodobită“ cu accesorii superioare de lux, care rezistă în orice condiții meteorologice.

MALTESE FALCON (ŞOIMUL MALTEZ): Este una dintre creațiile de yachturi cu vele care poate fi considerată „o minune cu trei catarge“. Şoimul Maltez a fost construit de Perini Navy şi lansat în 2006. Superyachtul este cunoscut pentru viteza sa - o maximă de 18 noduri - care permite navei să traverseze Atlanticul în doar zece zile. Este cel mai apreciat vas de lux în materie de yachturi cu vele datorită navigației și a confortului de top-class. La „high class“ intră 12 persoane, care pot desfășura activități precum schi nautic și scufundări.

Echipa Nautica recunoaşte că ambarcaţiunile menționate mai sus nu sunt singurele veliere private impresionanate atât ca arhitectură, design, cât și la viteză și tehnologie high-class. Însă, fără îndoială, sunt cele mai apreciate la nivel mondial de pasionații yachturi cu vele.

BONUS:

ATHENA: Este una dintre modelele de yachturi cu vele care intră în categoria de top a superyachturilor de navigaţie proprietate privată. A construită în 2004 de compania Royal Huisman, iar arhitectura a fost concepută de Pieter Beeldsnijder, în colaborare cu firma Dykstra şi Partners. Design-ul interior a fost proiectat de Rebecca Bradley. Poate găzdui un maxim de 10 persoane şi se deplasează cu o viteză maximă de aproape 19 de noduri. Superyachtul are o lungime de 90 de metri şi oferă distracții precum scuba-dive şi kite-surf.

Dacă nu v-am convins din vorbe, atunci vă invităm să admirați galeria foto de mai jos.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement