Top pesti extrem de periculosi

Home « Evenimente « Topuri

O aventură în apele mărilor sau a oceanelor poate fi, nu de puţine ori, extrem de periculoasă din cauza prădătorilor care pândesc în adâncuri.

 

O întâlnire cu marele rechin alb sau cu ţiparul electric poate fi o sperietură soră cu moartea, asta în cazul în care eşti cel mai norocos din lume şi eşti încă în viaţă.

 

Iată unii dintre cei mai periculoşi şi mai înspăimântători peşti din lume:

Rechinul-bivol

Rechinul-bivol este, de asemenea, cunoscut sub numele de "rechinul Zambezi" sau neoficial "zambi din Africa". Rechinul-bivol poate supravieţui atât în apă sărată, cât şi în apă dulce, şi se poate deplasa în susul râurilor sau fluviilor.

Această specie de rechin face parte din ordinul Charcharhiniformes, familia Carcharhinidae, şi are denumirea ştiinţifică de "Carcharhinus leucas".

Numele de "rechin-bivol" vine de la forma îndesată a corpului, botul larg, plat şi agresiv, împreună cu un comportament imprevizibil. Rechinii-bivoli sunt mari şi robuşti, iar femelele sunt mai mari decât masculii.

Rechinul-tigru

Mai multe specii de peşti aparţinând genului Hydrocynus, din familia Alestidae, sunt menţionate ca făcând parte din categoria peştilor-tigri. Adulţii din această clasă pot ajunge până la greutatea de 68 kg şi populează bazinul hidrografic Congo. Rechinul-tigru are nişte dinţi extrem de ascuţiţi, corpul este suplu, musculos şi este mai agresiv în comportament.

Peştele-vampir

Payara sau peştele-vampir poate ajunge la lungimea de 120 cm şi o greutate de 18 kg. "Vampirul" este un peşte de pradă extrem de agresiv, care poate fi găsit în bazinul amazonian. Payara este capabil să mănânce peşti de dimeniuni mult mai mari, de unde şi numele de "peştele-vampir".

Ţiparul electric

Ţiparul este un peşte electric puternic, care se găseşte în râurile din Brazilia şi Columbia. Este de culoare gri închis pe partea din spate şi galben-portocaliu pe burtă. Simpla atingere a lui poate genera şocuri electrice puternice de până la 700 de volţi. Ţiparul electric are 2,5 metri lungime şi 44 de kilograme. Corpul lui conţine 3 organe electrice: organul principal, organul lui Hunter şi organul lui Sachs, organul principal şi organul lui Hunter producând cele mai puternice descărcări electrice.

 

Va urma...

 

 

Irina B.

sursa foto: likey.today

 

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: marele rechin alb, ocean, peste, pesti
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement