Canoe Grabner Adventure

Home « Ghid « Sport

 

 

 

 

 

 

Canoe confectionata din Hypalon. Hypalon-ul este un material net superior in comparatie cu PVC-ul sau alte materiale folosite la confectionarea barcilor gonflabile. Va prezentam cateva avantaje ale Hypalon-ului:

-o durata de viata minima de 25 ani.

-nu este afectat de UV si ozon (PVC-ul are probleme cu expunerea indelungata la UV, acest lucru ducand la imbatranirea prematura a materialului).

-rezistenta la abraziune si socuri net superioara PVC-ului.

-nu este afectat de poluarea si scurgerile din apa (ulei, combustibil etc).

-nu isi schimba caracteristicile in functie de conditiile climatice (Hypalonul se poate folosi in intervalul de temperatura -40 si +90 C, pe cand PVC-ul devine casant in momentul in care temperatura scade sub +5 C).

Pentru detalii suplimentare accesati butonul "Mai multe informatii despre producator" aflat in partea de jos a paginii.

 

Descriere Adventure:

Adventure ofera tot ceea ce un canoist cu experienta si-ar dori atunci cand alege o canoe canadiana ideala. Este cea mai populara barca de explorare a cursurilor de apa, atat in conditii de ape calme cat si turbulente, in expeditii, propulsata de motor sau de vele. De asemenea, ofera o baza sigura pentru placerea inotului sau partidelor de pescuit si vanatoare.

Datorita formei si liniei lungi a barcii pe apa, Adventure are o stabilitate remarcabila in mentinera cursului, fara a fi necesar sa faci corectii constante de directie. Incepatorii si cei cu putina experienta in navigatia pe vele vor aprecia aceasta caracteristica. Este o barca perfecta pentru expeditii de lunga durata datorita capacitatii mari de incarcare cu bagaje. Bordul inalt al barcii protejeaza copiii impotriva caderii peste bord si nu lasa apa sa intre in habitaclul barcii.

Prova si pupa sunt ranforsate cu material plastic care absoarbe si reduce forta de impact. Fitingurile functionale precum cele 4+3 inele din otel inoxidabil si 15 pozitii de asezare a scaunelor asigura un spatiu ideal de depozitare a bagajului pe barca. Chingile de la prova si pupa asigura usurinta in transportare, precum si posibilitatea de sustinere in caz de impact.

Apa care intra in barca este evacuata printr-un furtun ce poate fi sigilat, aceasta caracteristica de autoevacuare face din Adventure o barca intodeauna manevrabila deoarece nu necesita evacuarea aditionala a apei prin descarcarea bagajelor.

Adventure permite echiparea barcii cu motor (termic sau electric) sau vele in varianta trimaran.

Adventure se preteaza pentru navigatia pe: mare (costier), lacuri si rauri pana la gradul white water 4. Excelenta pentru partide de pescuit si vanatoare.

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement