Lacul Como - exuberanță italiană

Home « Info « Lacuri

Lacul Como este poate unul dintre cele mai relaxante, frumoase şi romantice locații din Europa, unde eleganța și exuberanța sunt un adevărat stil de viață. Iar de acest lucru ne putem da seama doar răsfoind paginile revistelor mondene: foarte mulți actori și multe personalități internaționale preferă această zonă, iar unii, cum este George Clooney, investesc în vile de milioane de euro pentru a avea propriul lor loc de paradis. Ce mai are deosebit Lacul Como? Vă povestim noi!

Cel mai simplu mod de a ajunge pe Lacul Como este cu avionul până la Milano și apoi un drum de aproximativ 90 de minute cu mașina în acest paradis italian ascuns în Alpii Italieni. De asemenea, din Milano există o linie de cale ferată, Ferrovia Nord Milano, care are ca stație de oprire chiar orașul Como.

Lacul Como este alcătuit din trei segmente bine definite: Brațul Colico, Brațul Como și Brațul Lecco. Pe suprafața ocupată de lacul Como pot fi deosebite trei areale geografice. Țărmurile sudice, până la localitatea Lenno, sunt dens populate. Zona centrală este ocupată de dealuri pline de farmec. La nord, între Acquaseria și Sorico, se ridică munți maiestoși, dintre care unii au înălțimi de peste 2000 de metri.

Forma lacului seamănă cu litera Y întoarsă, iar o excursie cu barca include un tur pe lângă oraşele Bellagio, Varenna, Menaggio şi Cadenabbia. În toate cele patru veţi descoperi că lumea îşi petrece după-amiezile şi serile la tavernele de pe malul lacului, unde răsună aproape tot timpul muzica.

Atmosfera de pe străduţele localităților care înconjoară Lacul Como aduce aminte de secolul al XIX-lea. Străzile sunt destul de înguste pentru că orașele, efectiv, respiră istorie și sunt foarte bine conservate. Dacă preferi o plimbare pe apă, există numeroase ambarcațiuni care fac legătura între principalele sate și orase din zona Lacului Como.

La final de poveste, vă oferim un filmuleț cu această minunată locație, pentru că știm că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte!

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement