Lacul Kussharo: frumusete niponă, monstri si lebede mute

Home « Info « Lacuri

Niponii au o cultură aparte care se regăsește în milioane de detalii. Japonia în sine este o țară fascinantă, iar minunile naturii nu fac altceva decât să confirme această caracteristică. Este și cazul Lacului Kussharo, cel de-al șaselea ca mărime din Japonia și cel care îngheață în totalitate pe perioada iernii. Totodată, lacul este înconjurat de povești cu monștri marini. Mai mult decât atât, este locul preferat de lebedele mute, cele mai elegante păsări din lume. Nautica vă invită într-o plimbare virtuală până în inima Parcului Național Akan, să descoperim împreună acest loc rupt din rai !

Atunci când vorbim de minunile naturii, cuvintele sunt de prisos. Dar putem să ne facem propria comparație doar uitându-ne la această primă poză. Credem că spectaculos este un cuvânt potrivit pentru a descrie cel mai sălbatic lac din Japonia. Kussharo s-a format în craterul unui vulcan stins din insula Hokkaido, insula care îngheață în fiecare iarnă din arhipelagul nipon.

Kussharo își are originea numelui de la băștinașii Ainu și semnifică „locul unde lacul devine râu”. Din punct de vedere geo-morfologic, apa lacului are o aciditate crescută din cauza gazelor vulcanice. Acesta este principalul motiv pentru care lacul nu este populat cu pești. Excepție face însă păstrăvul-curcubeu.Name

Aici, pe Lacul Kussharo, lebedele mute au găsit loc de popas în ruta de migrare. Spectacolul oferit de acestea este extraordinar, mai ales că în literatura universală lebedele simbolizează puritatea, virtutea, fidelitatea, dar și erotismul, seducția și adulterul. De asemenea, transformarea lebedei dintr-un boboc urât într-o pasăre grațioasă reprezintă eternitatea și nemurirea.

În jurul lacului sunt legende despre un Loch Ness al Japoniei. Din 1973, un monstru denumit de presa niponă Kusshii dă târcoale lacului. Există mai mulți martori care susțin că au văzut animalul marin, însă până acum a rămas un mister.

Aşteptăm acum şi povestea dumneavoastră despre unul din cele mai frumoase lacuri din România pe care le-aţi vizitat. Sau de ce nu, chiar din lume.

Sursa foto: wikimedia.org

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: Japonia, Lacul Kussharo, mai
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement