Reguli pentru siguranța pe barcă

Home « Info « Legislatie

Plimbările cu barca sunt activități distractive. Există o mulțime de oameni în întreaga lume care preferă plimbările pe apă în schimbul multor alte activități destinate relaxării. Însă, navigația nu este nici de departe relaxarea cea mai lipsită de peripeții. Exstă pericole la tot pasul, tocmai de aceea, pasionații trebuie să ia în calcul câteva măsuri de siguranță înainte de a ieși în larg. Specialiștii în navigație ne dau câteva reguli și sfaturi pentru a vă bucura de o plimbare cu barca, fără riscuri sau motive de îngrijorare pentru sănătatea ta și a coechipierilor tăi de navigație..

1. Veste de salvare

Este cerința obligatorie din momentul în care ai pășit pe ambarcațiune. Dacă vesta de salvare lipsește în cazul unui accident destul de grav, chiar și cel mai priceput navigator s-ar putea confrunta cu mari dificultăți și ar putea suferi leziuni severe.

2. Control de întreținere

Înainte de a lansa ambarcațiunea pe apă, asigurați-vă că aceasta funcționează corect. Fiți atenți la motor, la elice, curățați puntea și asigurați-vă că nu este nimic pe care ați putea aluneca în timpul navigației. Alimentarea cu combustibil trebuie făcută suplimentar, pentru a vă asigura că nu rămâneți blocați pe ape în timpul expediției.

3. Vremea

Nu plecați niciodată la drum înainte de a consulta prognoza meteo. Este bine să știți la ce vreme să vă așteptați, pentru a vă lua echipamentele necesare. Dacă vremea nu e favorabilă pentru navigație, nu riscați să vă confruntați cu eventuale probleme care se pot complica.

4. Capacitatea de încărcare a ambarcațiunii

Înainte de face bagajele, aflați ce greutate poate duce ambarcațiunea cu care cei ieșiți în larg. Contează enorm acest aspect, mai ales dacă vă înhămați la călătorii lungi. În cazul în care capacitatea de încărcare a bărcii este depășită, există riscul răsturnării. Așa că, luați-va doar strictul cu adevărat necesar, pentru a nu vă pune viața în pericol!

5. Puncte fixe de acostare

Nu plecați fără un plan de rezervă, mai ales dacă ați plănuit o excursie de lungă durată. În cazul unei situații de urgență, veți avea nevoie de un punct de acostare, unde vi se va putea oferi ajutor specializat. Mai mult, în cazul în care nu mai puteți ajunge la punctul stabilit, asigurați-vă că aveți o ancoră sau o frânghie pentru a vă imobiliza nava într-un loc. Poate nu vor exista probleme, însă întotdeauna e bine să iei măsuri de siguranță.

6. Consumul de alcool sau stupefiante

Pentru navigație aveți nevoie ca mintea să fie limpede. Nu consumați alcool sau alte substanțe nocive organismului pentru a nu provoca accidente nedorite, care să pună în pericol viața voastră și a celorlalți. Fiți cumpătați și distrați-vă natural.

7. Menţine o distanță sigură

Ca la autoturisme, păstrați o distanță corespunzătoare față de celelalte nave. Este un punct important pentru siguranța în traficul maritim, mai ales dacă navigați într-o zonă aglomerată în care se practică și sporturi nautice. Acest mic detaliu poate duce la evitarea unui grav accident și la salvarea de vieți omenești.

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor plimbările cu barca par simple și fără riscuri, în ultima perioadă au existat creșteri uriașe în ceea ce privește accidentele nautice. Neatenția, lipsa echipamentului și consumul de alcool sunt doar câteva dintre lucrurile care duc la producerea unor adevărate tragedii pe mare. Așadar, navigați responsabil și cu mintea limpede!

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: globalmarine-safety.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement