Cariere de milioane (foto)

Home « Info « Scoli

Ești una dintre persoanele fascinate de mare? Dacă da, cu siguranță îți petreci vacanțele navigând și ai experimentat deja job-ul de ghid turistic pe croaziere. Însă, nu te opri doar la asta! Testează pe propria piele un job maritim, care îți va prezenta nu doar toată frumusețea oceanelor, ci și beneficii financiare substanțiale. Dacă în cele mai vechi timpuri meseria de pirat era cea mai fascinantă, astăzi avem o mulțime de job-uri care să îți bucure nu doar privirea, ci și buzunarul. Pentru că, pe cât sunt de unice și fascinante, pe atât de bine plătite. Așadar, fii pe fază și vezi dacă aptitudinile tale se potrivesc cu vreuna dintre meseriile maritime interesante pe care le-am enumerat noi mai jos. Enjoy!

1. Inginerie oceanică

Dacă ai absolvit Facultatea de Inginerie și iubești marea, ești candidatul perfect pentru această meserie. Este job-ul care vă permite să explorați totul: de la adâncimea oceanelor, până la o largă serie de competențe tehnice pe care ar trebuie să le dețină o ambarcațiune. O carieră în ingineria oceanică le oferă inginerilor multe posibilități de a combina cunoștințele tehnice cu pasiunea pentru mări și oceane.

2. Biologie marină

Însă, dacă sunteți atrași mai mult spre biologie, studiul vietăților marine vi s-ar potrivi mult mai bine. Veți avea posibilitatea de face experimente și a studia atât fauna și fascinantele recife, cât și animalele marine, de la balene uriașe și rechini, până la cele mai mici vietăți. Este unul dintre cele mai intense job-uri din lumea maritimă... sentimentală, ar spune unii.

3. Antrenor de mamifere marine

Dacă, în schimb, adorați animalele marine și nu vrei multă bătaie de cap, încearcați o carieră ca antrenor de mamifere. Vă puteți angaja în locuri precum muzee, centre de îngrijire a animalelor sau delfinarii.

4. Arheologist marin

Oferă posibilitatea de a descoperi cele mai adânci secrete de pe fundul oceanelor. Competențele necesare pentru un astfel de loc de muncă includ aptitudini de scufundări, arheologice și o pasiune năucitoare pentru scufundări și lumea subacvatică. Pentru această meserie ai nevoie de grad universitar, postuniversitar sau de doctorat, în funcție de nivelul la care vrei să ajungi.

5. Cercetător marin

Un job perfect doar dacă vă interesează întreaga lume marină. Poți face parte dintr-o echipă de cercetători, unde ți s-ar permite să explorezi toate aspectele vieții marine. Vă puteți bucura de esența însăși a unei cariere, explorând și descoperind secretele cele mai adânci și întunecate din apele lumii.

6. Veterinar acvatic

Pentru cei care împărtășesc o dragoste atât pentru animale cât și pentru apă, unul dintre cursurile maritime potrivite este cel de medic veterinar acvatic. Ce-i drept, trebuie să fii absolvent al Facultății de Medicină Veterinară, specializat pe ramura viețuitoarelor marine. Însă, odată ce ai dobândit diploma, poți practica cu drag meseria pentru că intri în contact cu balene, delfini jucăuși și animale care mai de care mai speciale.

7. Instructor de Scuba sau Cineast subacvatic

Pasionați de filme și mediu marin? E clar, e job-ul perfect pentru voi. Aveți nevoie de câteva cursuri despre realizarea filmelor subacvatice și de o specializare pe această linie, în funcție de preferințe: cameraman, luminist, scenarist și lista poate continua. Iar de aici la a preda lecții de scuba diving e doar un pas. Sunt două meserii pe care le puteți practica cu mare drag și fără riscuri majore. În plus, aveți parte de cele mai fascinante peisaje și întâlniri subacvatice.

8. Om de știință marin

Cu o diplomă în științe marine, puteți avea o carieră ca om de știință, explorând diferite părți ale vieții marine și fațete de mediu ale păturilor oceanice. Specializarea pe care o alegi decide zona de cercetare, iar posibilitățile sunt cu duiumul.

9. Economist marin

Dacă vreți să vă implicați în salvarea mediului marin, economia marină este ceea ce vi se potrivește. Cu o diplomă în acest sens, puteți lucra cu guvernatorul țării sau cu companii private, încercând să găsiți soluții pentru salvarea vieții marine și gestionarea resurselor lor de hrana.

În ciuda aparențelor, viața maritimă nu înseamnă doar distracții. Însă, dacă îmbinăm utilul cu știința, putem obține nu doar cariere de succes, ci și satisfacția unui mediu mai curat, în care animalele marine să se simtă, așa cum îți dorești și tu să te simți: liber, sănătos și apreciat. Astfel că, indiferent de alegerea pe care o face în privința carierei martime, ține minte un singur lucru: practic-o cu drag și plăcere.

Gina Rotaru

Foto: www.ehow.com / www.marineinsight.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement