Top manuale de inginerie marină

Home « Info « Scoli

Ingineria maritimă este un subiect specializat, care necesită un studiu elaborat al cărților de specialitate pentru a învăța și înțelege întreg conceptul. Inginerii marintimi, studenți și liber profesioniști, sunt nevoiți să studieze fiecare manual nou apărut pentru a putea ține pasul cu politicile vieții maritime și schimbările dese ale tehnologiei. Chiar dacă există un număr impresionant de cărți despre ingineria maritimă, doar câteva dintre ele sunt suficient de cuprinzătoare și utile pentru marinarii de peste tot. Tocmai de aceea, în acest articol, am adunat laolaltă titlurile unor cărți celebre și extrem de utile, care ar trebui să se afle în biblioteca oricărui inginer nautic.

Introducere în Ingineria Maritimă (D.A. Taylor) - este una dintre cele mai utile și mai citite cărți despre ingineria maritimă. Tylor furnizează informații din fiecare aspect al sistemelor mecanice ale ambarcațiunii. Un ghid extrem de valoros pentru profesioniștii din domeniul maritim, această carte este un „must-have” pentru cei care se pregătesc de o carieră în domeniu sau de examenele din facultatea de specialitate.

Cunoștințe Generale de Inginerie (Inginerie Maritimă) de H.D McGeorge - este cartea perfectă pentru cei care sunt într-o continuă căutare a subiectelor legate de ingineria maritimă. Deși nu oferă perspective în profunzime, privind modul de funcționare a tuturor echipamentelor aflate la bordul unei nave, cartea este extrem de utilă pentru a putea obține o imagine de ansamblu a punctelor esențiale fiecărei mașinării în parte.

Structurile auxiliare maritime de H.D McGeorge Este de departe o adevărată capodoperă și cea mai respectată carte atât de studenți cât și de inginerii maritimi specialiști. Cartea este ghidul suprem pentru utilizarea structurilor auxiliare marine, oferind informații cuprinzătoare cu privire la exploatarea, îngrijirea și întreținerea întregii aparaturi existente pe navă.

Întrebări și răspunsuri despre motoarele diesel navale de S. Christensen Poate fi considerată una dintre cele mai importante surse de informare în materie de motoarele marine diesel. Cartea acoperă absolut toate informațiile din domeniu, de la conceptele cele mai de bază, la cele mai avansate principii, având o redactare ușor de înțeles. Fără îndoială, cartea este una dintre cele mai apreciate la ora actuală pe piață, când vine vorba despre motoare marine.

Motoare diesel și turbine de gaz de Doug Woodyard. Cea mai veche carte cu informații despre motoarele diesel marine și turbinele cu gaz. Adiția recent lansată i-a ajutat pe studenții și inginerii maritimi profesioniști să înțeleagă conceptul și tehnologia din spatele motoarelor diesel și a turbinelor marine cu gaz.

Echipamente marine electrice și practice de H.D McGeorge. Cunoscută precum o piesă importantă din colecția de manuale de inginerie maritimă, cartea este extrem de folositoare inginerilor marini, care încearcă să înțeleagă principiile de operare și de funcționalitate a echipamentului electric existent la bordul unei nave.

Cazane marine de G.T.H. Flanagan - O carte extrem de cuprinzătoare și importantă despre cazanele marine care se utilizează pe nave. Cartea furnizează informații cu privire la importanța cazanelor, modul lor de utilizare al acestora și al echipamentelor asociate lor. Un must have pentru toți inginerii marini care urmează să-și completeze examenele de titularizare.

Bazele Electrotehnologiei – Seria de Inginerie Maritimă – Volumul al șasealea de inginerie marină vorbește despre ingineria electrotehnică, cuprinzând toate principiile de funcționalitate a ingineriei electrice ale unei nave. Oferă soluții pas cu pas pentru o varietate de sisteme electrice, fiind scrisă într-o formă ușor de înțeles. Cartea ar trebui să se afle în posesia oricărui inginer maritim, care se pregătește de începerea unei cariere maritime.

Gina Rotaru

Foto: jobofferscm.com

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement