5 peşti „mamut” căzuţi în plasa pescarilor

Home « Pescuit « Inedit

Chiar dacă peştii de apă dulce sunt mai mici decât omologii lor din oceanul sărat, există unele exemplare care pot creşte până la dimensiuni mamut. Noi vă sfătuim să vă gândiţi mult mai bine înainte de a visa la ziua în care veţi capturara cel mai mare peşte. Înainte de toate, echipa Nautica Magazine vă invită să aruncaţi o privire la o parte din aceşti giganţi de apă dulce.

Oceanul nu este singurul loc unde peşti imenşi, consideraţi de pescari adevăraţi monştrii, pot fi găsiţi. Ascunşi în apele tulburi ale râurilor şi în lacurile cu apă dulce, „monştrii” înoată practic nevăzuţi.

  1. Beluga sau morunul Nameeste mult mai mare decât somnul gigant de Mekong sau Arapaima. Fără a fi confundat cu balena beluga, care nu are absolut nici o legătură cu acest peşte, morunul este o specie de sturioni care populează râurile şi mările. Pentru că acest peşte continuă să crească pe toată durata vieţii (care poate dura până la 118 ani), morunul ar putea fi cel mai mare peşte de apă dulce din lume. Unele exemplare ating aproape 30 de metri lungime şi cântăresc peste 2,5 tone - numere care pun morunul în lupta pentru cel mai mare peşte osos de masă din lume.

  1. SomnulName poate creşte până la dimensiuni de mamut oriunde în lume, dar nici unul nu se compara cu somnul gigant de Mekong din Asia de Sud-Est. Capabil să depăşească 10 de metri lungime, acesta nu este una din speciile care ai vrea să îţi alunece pe lângă picioare în timp ce faceţi o baie după-amiaza. Din păcate, dimensiunile lor mari fac din aceşti peşti o captură premiu, iar aceste somnul gigant a fost pescuit până aproape de dispariţie. Deşi, în prezent, sunt protejaţi, este probabil ca somnul să rămână în pericol din cauza construirii de baraje în amonte de Mekong.

  1. Alligator GarName- Datorită un rând dublu de dinţi mari şi unui bot ca al unui aligator, aceşti peşti carnivori ar putea fi cel mai înspăimântător lucru ascuns în râurile din America de Nord. Măsurând aproape 10 metri, aceşti peşti parcă provin dintr-un film de groază. Aceştia pot supravieţui chiar şi afară din apă, dar nu mai mult de două ore. Capturaţi în bazinul inferior al râului Mississippi, dar şi în alte golfuri, aceşti peşti tind să înoate aproape de suprafaţă sau printre trestii, pregătind o ambuscadă prăzii. În pofida aspectului lor de intimidare, aceştia sunt pasivi faţă de oameni.

  1. ArapaimaName– Pescuit pe râul Amazon, acest peşte gigant este la fel de bătrân pe cât este de mare. Capabil să crească până la 10 metri, Arapaima dăinuieşte din vremea lui Miocene şi este considerate o fosilă vie. Aceşti peşti sunt destul de rapizi şi se pot propulsa afară din apă dacă se simt ameninţaţi. Din păcate, un peşte cu dimensiuni record este foarte greu de găsit astăzi, deoarece această specie a fost „vânată” mereu.

  1. Pisica de mare Nameeste un peşte de apă dulce înfricoşător poate creşte până la dimensiuni masive. Unele exemplare depăşesc 450 de kilograme şi măsoară aproape 15 metri. Înoată în râurile din sudul Asiei şi au un ac zimţat pe coadă, care poate măsura 15 centimetri lungime şi este capabil să străpugă osul. Acest peşte nu este cel mai potrivit alături de care să înotaţi. Din păcate, deşi, la fel ca multe alte specii endemice unice din râurile asiatice şi gigantul de apă dulce este ameninţat din cauza pescuitului excesiv, dar şi din cauza construcţiei de baraje.

 

Sursa foto: vestic.ro / cumsepescuieste.blogspot.com / tnfish.org / fishing-in-thailand.com / roportal.ro

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: alligator gar, arapaima, beluga, morun, pisica de mare, somn urias
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement