Cei mai buni pescari din România vor la Mondiale

Home « Pescuit « Lacuri

Prezentă la prima etapă a Campionatului Naţional de Pescuit 2012, echipa Nautica a aflat că pescarii români nu dau doar cu bâta-n baltă, ci chiar se luptă în undiţe pentru a ajunge la Mondialul care va fi în septembrie pe Lacul Corbu, lângă Mamaia. Noi le dorim fir întins!

Prima etapă din calendarul Campionatului Naţional de Pescuit 2012 i-a dat ca mari câştigători pe cei de la „Carping Club“. Aceştia au reuşit să aducă la mal nici mai mult, nici mai puţin de 475 de peşti, cântărind în total 1.484 de kg, în cadrul competiţiei organizate, în perioada 14 - 17 iunie, pe Lacul Corbu 2 de RIG Service S.A. cu sprijinul AGVPS România şi al Consiliului Judeţean Constanţa. Pe locul doi s-a clasat AVPS – Baricada (805,76 kg de peşte), iar pe trei Carp-Zone (648,4 kg de peşte). În total, cele 18 echipe au prins 3.295 peşti, cu un total de 1.0039,61 kg.

Pentru a prinde, însă, un loc la masa bogaţilor sau, mai bine zis, un stand la Campionatul Mondial de Pescuit Sportiv la Crap, românii mai au de trecut alte două etape ale Campionatului Naţional. Etapa următoare va începe pe 28 iunie şi va ţine trei zile şi trei nopţi, timp în care participanţii vor pescui non-stop, iar etapa a III-a se va desfășura între 12 iulie şi 15 iulie. În premieră pentru România, competiţiile care vor avea loc pe Lacul Corbu 2, până la Campionatul Mondial, vor fi deschise şi spectatorilor. După această competiţie, urmează, în perioada 16 - 19 august 2012, Cupa „Rig“ la crap, ediţia a XII-a, care pune în joc premii substanţiale.

Într-un final, echipa care va acumula cel mai mare punctaj la cele trei ediţii de Campionat Naţional va reprezenta România la ediţia a XIV-a a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap 2012, care va avea loc în perioada 27 - 30 septembrie şi care se va desfăşura pe noua pistă de concurs amenajată conform standardelor internaţionale pe bazinul mare al Lacului Corbu. Recent, chiar o delegaţie de inspectori ai Federaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv (FIPS) a evaluat starea noii piste de concurs de pe Lacul Corbu.

Astfel, Claudio Matteoli, reprezentant FIPS, s-a declarat mulțumit de condiţiile de la Corbu. Mai trebuie spus doar că, potrivit organizatorilor, această ediţie va prilejui o serie întreagă de evenimente de anvergură, destinate participanților şi chiar publicului spectator.

Lotul câştigător al primei etape a CN de Pescuit a fost compus din:

Echipa 1: Sorin Rudeanu și Bogdan Guguianu.

Echipa 2: Gabi Tomulescu și Ciprian Dochiță.

Echipa 3: Vasile Ivan și Cristian Vitan.

Autor: Marian Crăciun

Sursa foto: crap24.ro

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement