Constanța dă startul la World Carp 2012

Home « Pescuit « Lacuri

Eveniment mare în Constanța pentru toți pasionații de pescuit! Stațiunea Mamaia găzduiește cea de-a XIV-a editie a Campionatului Mondial de pescuit la crap 2012. Un eveniment de anvergură, la care vor participa peste 21 de delegații de pescuit sportiv ale României, Africii de Sud ,Angliei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Croației, Franței, Greciei, Italiei, Kazakhstanului, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei, Moldovei, Portugaliei, Rusiei, Serbiei, Sloveniei, Spaniei, Ucrainei, Ungariei. Astfel că, stațiunea Mamaia a fost luată cu asalt de zeci de curioși și sutele de participanți la Campionatul Mondial de Pescuit la Crab 2012, care se va desfășura anul acesta pe Lacul Corbu, în perioada 27-30 Septembrie.

Iar, cum un asemenea eveniment de anvergură nu putea trece nesărbătorit cu cel puțin două zile înainte, Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AGVPS) a avut grijă să pregătească terenul cu o serie de evenimente speciale. Astfel că petrecerile au început încă de pe 25 septembrie, când a avut loc „Seara de Bun Venit”. O seară în care delegațiile tuturor națiunilor participante au petrecut în stil tradițional într-un Camping din Mamaia.

Târgul de Pescuit Vânătoare și Ambarcațiuni de Agrement

După o petrecere tradițional românească, invitații s-au putut bucura de la ora 11.00 de un alt eveniment în ton cu competiția: Târgul de Pescuit Vânatoare și Ambarcațiuni de Agrement, care se desfășoară în perioada 26-30 ale lunii. Asfel că, zeci sau poate sute de oameni s-au strâns cu mic cu mare la Pavilionului Expozițional Constanta, unde a fost organizat târgul. Asta pentru că au ce vedea! Împătimiții sportului, printre care cei mai buni pescari din România și de peste hotare, nu doar că vor găsi peștișorul auriu, ci vor putea admira și cumpăra, de ce nu, cele mai noi produse destinate pescuitului sportiv.

Își vor putea achiziționa momeli, undițe performante, echipamente pentru pescuit și multe alte „accesorii” destinate acestei activități. Iar surprizele nu se opresc aici! Nu doar pescarii au lumea lor, ci și vânătorii. În cadrul aceluiași târg, temuții vânători se vor putea îndeletnici cu tot soiul de arme, opere de artă și echipamente din cele mai noi apărute pe piață. Un adevărat paradis pescăresc și vânătoresc de la care nu trebuie să lipsești dacă eși un real pasionat al acestor sporturi.

Programul competițional World Cup 2012

Dar, să revenim la competiția World Cup 2012 cu care România se mândrește anul acesta! Gala de deschidere a Campionatului Mondial va avea loc pe 26 septembrie, la ora 19, urmând ca dis-de- dimineață, la ora 8.00, să se dea startul concursului. Este ora la care va avea loc ședința tehnică de tragere la sorți a grilei de concurs, repartizarea echipelor în standuri pe sectoare și Distribuirea pieptarelor conform dispunerii în standurile de concurs. La ora 11 va avea loc Sosirea la pista de concurs, când se va da primul semnal - intrarea concurenților în standuri – pentru începerea perioadei de pregătire. La ora 13.00 se va da Al doilea semnal care anunță începerea competiției.

Pe 28 și pe 29 septembrie competiția se va afla în plină desfășurare, iar ziua de 30 începe la 12:45 cu Al treilea semnal, care anunță 15 minute până la finalul competiției. La ora 13.00 este finalul. La ora 14:00 se publică rezultatele oficiale, iar după jumătate de oră are loc încheierea contestațiilor cu privire la clasament. Ceremonia de premiere și Gala de închidere a Campionatului Mondial va fi organizată la ora 19.00, cânt toți sportivii se vor strânge laolaltă și îi vor felicita pe câștigători. În data de 1 octombrie toate delegațiile vor porni spre case.

Locația concursului

Campionatul Mondial de Pescuit la Crab 2012 se va desfășura pe Lacul Corbu, situat în imediata apropiere a stațiunii Mamaia (la aproximativ 8 km), Constanța. Lacul Corbu este situat la o distanță de aproximativ 5 km de localitățile Corbu și Năvodari, în perimetrul pășunii NATURA 2000.

Este o mândrie pentru România să poată organiza un asemenea eveniment de anvergură pe plan mondial. Un eveniment în cadrul căruia țara noastră are șansa de a urca pe podiumul cel mai înalt, datorită performanțelor obținute la astfel de concursuri de-a lungul anilor. Așa că vă așteptăm cu mic cu mare să le ținem galerie românilor noștri în competiția acebră World Cup 2012. Iar pescarilor le urăm fir întins!

Gina Rotaru

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement