Momeli pe glob: ce "delicatese" folosesc românii la pescuit

Home « Pescuit « Momeli

Cum foloseşti momeala, dar şi ceea ce combini pentru a avea o momeală perfectă joacă un rol important în succesul tău de pe baltă. În următoarele rânduri, vom spicui câteva idei de reţete simple care nu pot da greş la pescuit. Cel puţin aşa am auzit!

În condiţiile în care vrei cu adevărat ceva diferit pentru a creşte numărul capturilor trebuie să ştii ca există soluţii. Iar unele sunt foarte eficiente. Cu toate că în mod tradiţional, în Marea Britanie, nada era făcută din miez de pâine, colegii de la ghidpescut.ro sunt de părere că fructele nucifere sunt un ingredient foarte special şi chiar o nadă de nădejde care a prins peşte dintotdeauna.

În afară de cazul în care nucile sunt strivite sau sub formă de făină, ele au nevoie de înmuiere pentru cel puţin 12 - 24 de ore. În aceste condiţii, pentru a atrage toate tipurile de specii, dar şi  pentru a intensifica momelile puteţi folosi o serie de “trucuri”, folosind diverse uleiuri şi arome.

Trebuie să mai ştiţi că alunele tigrate şi migdale zdobite conţin vitamina E şi sunt foarte bune pe baltă în combinaţii cu ulei de peşte. Puteţi folosi chiar alune zdrobite amestecate cu ouă sau alt element de legatură, şi îndulcitor precum melasa sau zahărul brun. Schinduful este un alt aditiv folosit, mai ales atunci când alegeţi sirop de arţar natural ca aromă.

Totuşi, în timp ce unii pescarii utilizează, frecvent, nuci, porumb dulce, arahide, pelete sau boilies pentru momeală, alţii folosesc momeli vii. Astfel, dacă aveţi de gând să pescuiţi în Deltă trebuie să ştiţi că una din cele mai simple şi, totodată, cele mai vechi metode de pescuit este cea cu undiţa telescopică. Ca momeală, cârligul îl puteţi asezona, simplu, cu diverse paste, mamaligă, bucăţi de rame sau viermuşi.

La răpitori, mai putem folosi cărăselul (considert una dintre cele mai bune momeli, fiind foarte rezistent în carlig), ţiparul (la pescuitul somnului), dar şi babuşcă şi roşioară. Noi vă dorim “Fir întins!”

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: momeli, nade pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement