Pescuitul primavara!

Home « Pescuit « Tehnici
Pescuitul la crap, primavara, este adevarata placere pentru un pescar impatimit.
In zilele insorite si calduroase de primavara, crapii se strang mai aproape de mal, la apa mica, deoarece apa este mai calda si gasesc acolo hrana naturala (larve, melci etc.).
Atunci cand se strang la apa mica, poti pescui crapul la undita. Pentru a ajunge in aceste locuri ai nevoie de lansete de crap care iti permit aruncari la distanta. 
Lansetele trebuie sa fie de lungime de minim 3.6m ideal de 3.9m. 
Puterea de aruncare trebuie coroborata si cu actiunea blank-ului. In ceea ce priveste cele mai potrivite nade sau momeli pentru prinderea crapilor in sezonul rece, parerile sunt impartite. 
Lansetele folosite pot varia, de la 2 pina la 3.6 m, uneori fiind folosite cu succes inclusiv de 3.9m.Pescuitul cleanului, iarna, nu are nicio legatura cu cel de vara. La pescuitul clasic cu peştisor se folosesc cârlige subţiri cu coada lungă, iar montura se realizează de obicei cu un plumb plat, culisant.
Bacaliarul, calcanul, cambula, guvidul și hamsia... sunt speciile cele mai râvnite în sezonul de primăvară. Însă, spre deosebire de pescuitul în apă dulce, pescuitul în apă sărată este mai productiv în mijlocul spre finalul lunii martie. Trebuie menționat că, în unele zone din țară și din străinătate, este interzis pescuitul în apă sărată în luna martie. Marea majoritate a pescarilor cu experiență ale pescuitul cu lanseta în luna martie.
 
 
 
sursa foto: legacy.pitchengine
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement