Prajirea pestelui de apa dulce

Home « Pescuit « Tehnici
Daca te duci la pescuit in apa dulce, pentru prima oara, probabil esti in cautare de peste pentru prajit.
Pestii mici de apa dulce sunt din belsug, in lacuri si iazuri, si poate fi pescuit destul de usor.
Cei mai frecventi pesti sunt:  bibanul, crapul negru si macroul.
Iata cateva sfaturi de pescuit despre biban, crap negru si macrou, care te ajuta sa incepi:
Bibanul si alti pesti mici pentru prajit, au gurile mici, asa ca carligele, mai mici functioneaza cel mai bine. In cazul pescuitului cu momeala vie, folositi carlige intre dimensiunile 8 si 12.
Puiul de peste pentru prajit poate avea o muscatura moale, deci va trebui sa urmariti linia si pluta pentru orice miscare. Daca asteptati prea mult timp pentru a seta carligul, momeala poate sa fi cazut.
Pestii de apa dulce, mananaca in general insecte si larve, dar viermii functioneaza cel mai bine. Incercati pescuitul cu viermi folosind un plutitor de baza.
Pestii pentru prajit, in special bibanul, sunt cunoscuti sub numele de "hoti de momeala". In cazul in care viermele sau momeala sunt agatate in carlig, pestele musca de obicei momeala, dar carligul nu intra complet prin corpul viermelui, iar atunci pestele scapa. Mai bine, incercati filetarea carligului prin vierme intr-un model in zig-zag, se pliaza pentru a atrage peste.
Crapul negru poate fi prins pe tot parcursul anului, dar primavara si toamna sunt adesea considerate cele mai bune sezoane; in timpul verii uita-te mai adanc in apa, acolo unde aceasta este mai rece.
Crapul negru iubeste rocile, pietrele, docurile, pilonii cazuti, buturugile, si va este mai usor in ai gasi.
Una dintre cele mai bune tehnici de pescuit in apa dulce pentru crapul negru este jigging sau cu carlig de plumb. Dar nu te grabi, atrage crapul negru, miscand jig-ul incet, pentru a face acest lucru cat mai bine.
Fii rabdator!Rabdarea este intr-adevar cheia pentru un pescuit bun. Poti sa ai o carte, sau un radio daca ai de gand sa fii pentru o perioada lunga de timp, amintiti-va ca toate lucrurile bune, sunt pentru cei ce asteapta !
 
sursafoto: nps
 
 
 
 
Publicat in: septembrie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement