Românii scriu istorie! Am câștigat WorldCarp 2012

Home « Pescuit « Tehnici

Victorie pentru români la WorldCarp 2012! Echipa de pescuit sportiv din România ne-a făcut mândri, chiar la noi acasă! Pentru prima oară în istorie, România s-a clasat pe locul I la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap. După un succes la WorldCarp 2012 Classic din Bolsena, echipa României de la Campionatului Mondial de Pescuit la Crap 2012, organizat pe Lacul Corbu din Năvodari, a primit titul de campioană mondială! Iar bucuria este imensă ținând cont că la acest campionat au concurat 20 de țări din diferite colțuri ale lumii. Cum au reușit? Prin voință, talent, pricepere, îndemânare și... multe nopți nedormite. Însă, pentru un asemenea titlul, parcă nici oboseală nu și-a făcut simțită prezența. Asta pentru că, în urma competiției, românii au sărbătorit din plin victoria.

Campionatul Mondial de Pescuit la Crap a luat sfârșit duminică, 30 septembrie! Odată cu el și-a închis porțile și Târgul de Pescuit, Vânătoare și Ambarcațiuni, organizat la Constanța. În clasamentul general al competiției de pescuit, România a ocupat primul loc, fiind urmată de Bulgaria, pe locul trei clasându-se Serbia.

Titluri mondiale ca pe bandă

Titlurile parcă au curs unul după altul în acest weekend. Pe sectorul A, la individual, echipa României, formată din sportivii Ştefan Fâşie şi Felix Roman, a ajuns, de asemenea, campioană! La fel și echipa din sectorul C, formată din Claudiu Lukacs şi Cătălin Ureche. Echipa României de pe standul B, formată din Ionel Ghelase şi Valeriu Mărtoiu, a bătut la milimetru Serbia, devenind campioană mondială după ultima cântărire a peștilor, care a avut loc la ora 13.15. Imediat în spatele lor, pe locul patru, s-a clasat Portugalia, iar pe locul 5 s-a poziționat echipa Africii de Sud.

Proba pe echipe și de cuplu

Campionatul Mondial de Pescuit la Crap a început în data de 27 septembrie. Duminică, la final, României i-au fost înmânate premii atât pentru proba pe echipe, cât și pentru proba de cuplu. La echipe, românii s-au clasat pe locul I, locul II fiind ocupat de Bulgaria, iar III de Serbia. La proba de cuplu, campionii mondiali au fost românii Ştefan Fâşie şi Felix Roman, iar vicecampionii: Claudiu Lukacs şi Cătălin Ureche. Pe locul al treilea s-a clasat echipa din Portugalia, formată din Filipe Cardana şi Angelo Marques.

Organizare românească!

Este prima oară când celebra competiție Campionatul Mondial de Pescuit la Crap s-a desfășurat în România! Evenimentul a avut loc pe Lacul Corbu, de lângă Năvodari, în perioada 27-30 Septembrie. Anul acesta, la cea de-a XIV-a editie a competiției, au participat echipe din 20 de state, printre care şi România. Echipele au venit din Africa de Sud, Anglia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Italia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Ungaria.

Pentru amenajarea lacului Corbu, reprezentanţii Rig Service au investit aproximativ 1,5 milioane de euro, spun cei de la Telegrafonline.ro. O investiție de bun augur, spune compania, care este susținută și de preşedintele Asociaţiei Litoral, Corina Martin. Aceștia cred cu tărie că buna organizare și premiile câștigate au reușit să ridice România în ochii investitorilor și a organizatorilor de evenimente din punct de vedere turistic.

Gina Rotaru

Foto: www.adevarul.ro

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: octombrie, pescuit sportiv, sporturi nautice, World Carp 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement