Sa pescuim primavara caras !

Home « Pescuit « Tehnici
Primavara, dupa topirea zapezilor, carasul e cea mai buna tinta daca vrem sa nu ucidem speranta intr-un placut inceput de an, nu e o treaba usoara pentru ca nu e de loc usor de gasit, locurile ideale care in lunile calde ne ofera carduri frumoase sunt ca si moarte in aceasta perioada a anului in care natura revine la viata. Apele mici, pe langa maluri, ofera primavara adapost si hrana carasilor.
În acest anotimp avem șansa să prindem carași mai mari chiar aproape de mal, unde apa deja sa încălzit. Se prinde cel mai bine când răsare soarele și seara, când apa se încălzește bine, dar nu este o regulă fiindcă în diferite iazuri se pescuiește diferit.
Un lucru important pentru pescuitul carasului este — nada, care trebuie sa fie foarte moale. Ajungând în apă trebuie sa se formeze un norișor de particule atractive pentru caras.
Uneltele de pescuit sunt foarte simple: undița, cât mai ușoară și lungă (pentru pescuitul de la mal), firul de cel mult 0.15 mm, cârligul (nr. 8-12) și pluta (de 10-14 g). Este bine ca pluta să fie echilibrată cu plumb.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement