Sfaturi pentru pescuitul de somn

Home « Pescuit « Tehnici
Cunoscut pentru mustatile lui ca o pisica, somnul ofera un pescuit de apa dulce, si se poate deasemenea manca. Specia cea mai frecventa este somnul de canal, somnul albastru si chiar somnul cu cap drept, sunt foarte populare. Daca doriti sa cautati acesti pesti de apa dulce, aici aveti cateva sfaturi:
Somnul este betonic, prefera un fond  curat de nisip si pietris, in lacuri si rauri mari.
Cei mai multi consumatori de somn sunt oportunisti, ceea ce inseamna ca vor manca aproape orice, dar, de obicei, cauta "momeala urat mirositoare". Mustatile unui somn sunt incarcate cu celule senzoriale, care le permit sa localizeze mancarea dupa miros; profita de acest lucru prin utilizarea momelei cu mirosuri puternice. 
In cazul in care doriti sa utilizati momeala vie, taie in bucati viermi, creveti, sau raci de rau. Daca preferati momeli artificiale, cautati momeli mirositoare din fabrica. Daca ati alege metoda de momeala de casa, folositi ficat de pui sau  sweetbreads.
Somnul este de obicei hranit pe timp de noapte, atunci cand temperaturile se racesc. 
Daca pescuiti somnul din barca, incercati pescuitul cu traule. Pune momeala intr-un dispozitiv triplu in barca ta, indepartati-l dealungul paraului, si lasa-ti momeala mergand o data cu barca.
Daca pescuiesti  somnul de la mal, ia in considerare utilizareaa unui pol mai lung, astfel incat sa puteti arunca linia pentru ape mai adanci in cazul in care exista somn.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: septembrie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement