Tehnici de pescuit la crap primavara !

Home « Pescuit « Tehnici
Pescuitul la crap, primavara, este adevarata placere pentru un pescar impatimit.
Odata ce porumbul s-a uscat se observa evident atractia crapului asupra acestuia... uscat ( aici pot veni multi sa confirme , de exemplu , ca vaduvita se prinde la dude... cand dudele sunt coapte si cad in apa Poti da in tot restul anului cu dude congelate , vei avea doar capturi accidentale ) Eventual usor inmuiat in bere , tuica , lapte , sau in solutii ,, dip " diluate , etc.
Alte momeli des folosite , si cu randament ridicat sunt : ramele ( negre , rosii , albe ) , scoica , viermusii , coada de rac , pufuletele si combinatii intre ele ,, Carcaletele " Rar , cu cea mai scazuta pondere este lipitoarea La monturi de somn s-a intamplat sa vina crapul incat sa fie evidenta inclinatia acestuia la hrana naturala , cea cu care este invatat in mediul sau natural.
Cârlige foarte mici, nu mai mari de nr. 6 (bineînțeles, în funcție de modelul folosit - sunt modele la care nr. 6 e mai mare decât nr. 4 la alte modele), de preferat chiar 8. 
Există unii pescari care refuză să folosească monturi cu cârlige atât de mici indiferent de situație, dar eu am prins pești foarte mari cu cârlige foarte mici, important este ca tot ansamblul să funcționeze perfect, inclusiv mâna pescarului.
 
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement