Ce unelte folosim în vacanţă: din Deltă până la munte

Home « Pescuit « Unelte

Cum concediile sunt în toi, suntem siguri că tot mai mulţi dintre voi alegeţi şi câteva zile de relaxare la pescuit în Deltă sau, de ce nu, la munte. Dar ce unelte folosiţi pentru a avea parte de o pradă cât mai bogată în peşte, folosind metode cât mai simple?

Primul pas, dar şi cel mai important considerat de noi, este să alegeţi un magazin în care să vă înarmaţi cu ustensile pentru escapada din acest an. Şi care ar fi cea mai simplă şi, totodată, cea mai ieftină metodă de pescuit, dacă nu cea cu undiţa (telescopică în zilele noastre). Preţul unei astfel de unelte porneşte de la 50 de lei şi creşte, treptat, în funcţie de dimensiune şi brand. Alegeţi apoi firul, care musai trebuie să fie de dimensiunea undiţei. De ce? Pentru că, după cum spun pescarii cu experienţă, peştele înţepat poate astfel să ajungă direct în mâna pescarului. Mai trebuie spus că plumbul folosit în apele curgătoare va fi plat şi mai greu decât cel folosit în lacuri. Deşi pare o metodă „primitivă“, trebuie spus că este cel mai eficient procedeu folosit pentru a prinde peşti mai mici, fiind, totodată, unul foarte rapid atât pentru pescarii care aleg muntele, cât şi pentru cei care preferă Delta.

Pentru Deltă vă recomandăm:

Traseul 1: Tulcea – Gârla Şontea – Mila 23 – Crişan – Tulcea; acest traseu poate fi făcut şi pe varianta: Tulcea – Gorgova – Mila 23 – Crişan – Tulcea

Traseul 2: Tulcea – Canalul Litcov – Crişan – Tulcea

Traseul 3: Tulcea – Canalul Stipoc – Chilia Veche – Tulcea

Traseul 4: Tulcea (Lacul Câşla) – Gârla Somova – Mănăstirea Saon (lacul Telincea) –Tulcea

Traseul 5: Murighiol – Canalul Dranov – Gura Portiţei – Canalul Dunavăţ – Murighiol

Traseul 6: Murighiol – Canalul Dunăvăţ – Canalul Cocoş – Canalul Mustaca – Canalul de Centură – Canalul Dranov – Murighiol (prelungire pe Canalul de Centură spre Canalul Lipoveni şi pe Canalul Mustaca până în Lacul Razim, de unde se poate continua pe traseul 5 spre Gura Portiţei)

Traseul 7: Murighiol – Uzlina – Lacul Uzlina – Lacul Isac – Gârla Perivolovca – Murighiol

Traseul 8: Murighiol – Uzlina – Canalul Litcov – Canalul Crişan – Lacul Puiu – Lacul Erenciuc – Murighiol

Traseul 9: Crişan – Lacul Roşu – Sulina – Crişan

Traseul 10: Crişan – Mila 23 – Lacul Trei Iezere – Crişan

 

Celor care vor senzaţii tari le recomandăm lanseta. Această tehnică de pescuit are din ce în ce mai mulți fani, iar dacă vrei să prinzi o ştiucă sau un păstrăv este unealta perfectă. Nu mai trebuie decât să adaugi momeala potrivită (insecte, larve şi viermi). Vă mai spunem că în drumeţiile voastre puteţi alege pescuitul itinerant, care este pentru pescar un mod de a concilia pasiunea pentru pescuit cu aceea pentru mersul pe jos. Ce înseamnă acest lucru? Simplu: urmăriţi ţărmul de pe luciul apei sau de-a lungul cursului de apă şi aruncaţi acolo unde aţi văzut că se află peştii (răpitorii stau ascunşi mai ales la mal, după buşteni scufundaţi). Prin această metodă puteţi pune la grătar, după plimbarea de dimineaţă, un biban sau chiar o ştiucă.

Autor: Marian Crăciun

Sursa foto: pvtv.ro

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement