Binks Marine - liderul yachturilor în Australia

Home « Producatori « Australia

Poveștile de succes nu sunt doar scenarii de filme cu happy-end. Toate sunt construite în ani grei de trudă și inovație într-un domeniu care, inițial, nu poate părea foarte promițător. Povestea celor de la Binks Marine este dovada vie a faptului că, prin responsabilitate și perseverență, se poate pleca de la o firmă de garaj la un adevărat imperiu al calității în tot ceea ce privește velele și yachting-ul internațional.

Cu o activitate de aproape 50 de ani în domeniu, îmbinând experiența și priceperea velarilor săi cu tradiția atelierelor de velărie, a devenit în scurt timp liderul absolut în Australia în ceea ce privește arta de a crea și repara pânzele velierelor de pretutindeni.

Vele cu o precizie la milimetru

Binks Marine folosește tehnologii avansate în producția de vele de înaltă calitate, alături de soft-uri specializate care le premit velarilor moderni să execute vele cu o precizie la milimetru. Lucrând îndeaproape cu distribuitorii de pânză specială pentru vele și cu cei mai pricepuți marinari testeri, Binks Sail Loft, o subdiviziune a Binks Marine, reușește să ocupe primul loc pe piața producătorilor australieni de vele la calitatea întâi!

Deschisă în 1965 sub numele de Binks Yacht Fittings, o mică firmă care se ocupa cu producția de articole metalice (cadre metalice) necesare întinderii și fixării velelor, compania își diversifică, gradual, produsele și serviciile în domeniul yachting-ului, devenind unul dintre producătorii de top din sudul Australiei. Cu o plajă de oferte din ce în ce mai variată, în 2004 compania își schimbă denumirea în Binks Marine, tocmai pentru a evidenția faptul că produsele și serviciile sale se adresează deja întregului domeniu maritim, în speță sferei de yachting, boating și pescuit sportiv.

Unicul importator de catarge Proctor Spars

Binks Marine deține și o secție specială de reglaj al catargelor, care funcționează în regim de service, dar și de fabricare a tuturor elementelor necesare unui sistem complex și fiabil de vele (de la catarge și funiile lor de ancorare, până la pârghiile și scripeții necesare asigurării unui control cât mai sănătos asupra velelor pe timp de vânt puternic). De altfel, Binks Marine este în Australia unicul importator și distribuitor de catarge și de funii conexe și de ancorare a catargelor produse de firma americană Proctor Spars.

Director cu 30 de ani de experiență în curse maritime

Velele produse de compania australiană sunt apreciate pe întreg mapamondul ca fiind de cea mai bună calitate, acoperind o gamă largă de categorii de vele: de la vele subțiri și iuți pentru curse, până la vele groase și rezistente, care țin în timp și care fac față cu brio unei furtuni. Binks Marine se poate mândri în prezent cu faptul că, datorită pânzelor sale, clienții săi obțin de fiecare dată rezultate extraordinare în toate competițiile maritime la care aceștia iau parte. 

Până și directorul Binks Marine, Sandy Higgins, joacă un rol important în design-ul și testarea velelor produse de compania sa, acesta având deja 30 de ani de experiență în cursele maritime, în care a și câștigat zeci de campionate naționale și internaționale din poziția sa de tactician pe velier.

Foto: binksmarine.com.au

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni, barci pneumatice, velier, yacht cu vele
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement