Corsair Marine, liderul mondial al trimaranelor (galerie foto)

Home « Producatori « Australia

În apele lumii există mai mult de 1.600 de trimarane ale gigantului Australian Corsair Marine. De ce sunt atât de populare în Statele Unite, Europa, Australia, Asia și America de Sud? Echipa Nautica a investigat pentru dumneavoastră!

Dacă ne întoarcem puțin în istorie, cu aproximativ 4.000 de ani, aflăm că primele trimarane au fost construite de indigenii din Polinezia și alte insule din Pacific, iar terminologia este împrumutată de la ei. Cuvântul se compune din prefixul „tri-“ - care vine de la cifra trei și cuvântul în limba Tamil pentru copac - „maram“. Apariția ambarcațiunilor cu două sau mai multe coci în anii ’60 a făcut ca acest tip de ambarcațiuni să fie populare.

După incursiunea într-o scurtă istorie terminologică, vă prezentăm calitățile excepționale ale trimaranlor australiene Corsair Marine. Conform siteului oficial, popularitatea trimaranelor provine din lansarea la apă în doar câteva minute, posibilitatea de a coborî catargul singur, fără echipament suplimentar, ușurința depozitării și transportării trimaranului, viteza de aproximativ 100 km/h și, nu în ultimul rând, bucuria petrecerii unui weekend, unei săptămâni sau chiar luni cu familia.

Dacă toate aceste caracteristici nu sunt suficiente să vă convingă de calitatea și eficiența acestor ambarcațiuni, producătorul a inclus o listă de 12 motive pentru care trebuie să vă achiziționați un trimaran. Detaliile, aici.

Prețurile unui trimaran Corsair Marine încep de la 62.000 de dolari, însă cunoscătorii și iubitorii de ambarcațiuni știu că o astfel de barcă merită fiecare dolar.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: corsairmarine.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement