Canotaj: românii de la patru rame, în semifinalele JO 2012

Home « Sport « Inedit

Încă o victorie la Jocurile Olimpice 2012 pentru români! După ce echipa națională de polo a României a învins echipa Marii Britaniei cu un scor umilitor de 13-4, a venit rândul românilor de la canotaj să ne facă mândri! Echipa națională de canotaj de la patru rame, fără cârmaci, s-a calificat pe locul al doilea în semifinale. O reușită mult așteptată de români, mai cu seamă că echipa de canotaj masculin românesc revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani.

Marius Cozmiuc, George Pamariu, Cristi Pîrghie și Florin Curuea au ridicat românii de pretutindeni în picioare. Primul loc în semifinală a aparținut echipajului din Marea Britanie, care a atins linia de sosire înregistrând un timp de 5:50,27. Echipajul a condus întreaga cursă de canotaj de la bun început, fiind urmat de echipa României. Pe locul trei s-a clasat echipa de canotaj masculin din Belarus, iar Cehia, care a trecut a patra linia de sosire, va intra în recalificări.

România, la distanță de 2 secunde de Marea Britanie

Marius Cozmiuc, George Pamariu, Cristi Pîrghie și Florin Curuea le-au dat emoții mari britanicilor. În ciuda faptului că țara noastră nu a mai participat de 12 ani la competiția de canotaj masculin de la Jocurile Olimpice, sportivii români au fost la un pas să învingă Marea Britanie în semifinale. Diferența la linia de sosire între cele două echipe a fost de doar două secunde, spre mândria noastră, a românilor.

Echipa de canotaj masculin a României a obținut un timp remarcabil: 5 min 52 sec 87/100, iar Marea Britanie a obținut timpul de 5 min 50 sec 27/100. O diferență destul de mică, datorită căreia românii intră cu optimism în semifinalele Jocurilor Olimpice, cu gândul direct la medalia de aur. Semifinalele vor avea loc joi, 2 august, de la orele 12.10, iar finala probei va avea loc sâmbătă, începând cu orele 13.30.

Victorie și în finală la dublu rame

Iar bucuria românilor se mărește odată cu performanța echipei de canotaj feminin. Campioane olimpice en-titre, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu, au reușit să se califice în finala canoe de la Jocurile Olimpice, la categoria dublu rame fără cârmaci. Româncele se ambiționează să câștige aurul, după ce au reușit să se recalifice în turul doi.

Fetele au schimbat tactica față de prima cursă de calificare. Au pornit în forță încă de la linia de start, preluând conducerea și menținându-se pe prima poziție până la finiș. Alături de româncele noastre, în finala la dublu rame fără cârmaci, s-a calificat și echipa Germaniei, ci sportivele Kerstin Hartmann și Marlene Sinnig. Finala la canotaj feminin, la categoria dublu rame fără cârmaci va avea loc miercuri, 1 august.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: rtv.net

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement