JO 2012: România, în finale la kaiac și canoe

Home « Sport « Inedit

Jocurile Olimpice de la Londra țin cu sufletul la gură milioane de români. Competiția e acerbă, fiecare sportiv luptând cu ardoare pentru primul loc pe podiumul performanețelor lumii la categoria din care face parte. Și nici nu-i de mirare! După ani întregi de muncă asiduă, așteptările sunt enorm de mari. Iar în această situație se regăsesc și românii noștri. În ciuda lipsurilor din sportul românesc, sportivii au reușit să facă performanță. În nouă zile de competiție am adunat opt medalii, dintre care două de aur, patru de argint și două de bronz. Iar, astăzi, am mai făcut un pas spre încă o treaptă a podiumului și către o eventuală medalie.

Echipajele masculine de kaiac 4 și canoe dublu s-au calificat în finale la probele de 1.000 de metri, la JO de la Londra. Lupta a fost strânsă și nicidecum lipsită de peripeții. Cu toate acestea, echipajele române de kaiac și canoe au reușit să se claseze printre fericitele care au intrat în finalele competițiilor nautice de la Jocurile Olimpice 2012.

În Finală la canoe dublu

Echipajul național de canoe dublu a avut ceva emoții înainte de a păși în marea finală. Echipa a luat startul în seria a doua a calificarilor pe culoarul 4. După un start greșit, românii și-au luat avânt puternic, reușind să parcurgă cei 1.000 de metri în trei minute, 43 de secunde şi 787 de miimi, încheind cursa pe locul 4, în semifinală cu alte cinci echipaje. La o oră diferență, a avut loc și bătălia dintre semifinaliști, iar România a intrat în marea finală pe locul trei, obținând timpul 3 minute, 36 de secunde și 551 de miimi, foarte aproape de Belarus, care s-a clasat pe locul doi cu trei minute, 36 de secunde și 540 de miimi. Rusia a trecut prima linia de finiș cu trei minute, 36 de secunde și 456 de miimi.

Finala va avea loc joi, ora 12:00, când competiția se va da între Rusia, Belarus, România și Azerbaidjan. Echipajul masculin de canoe dublu, care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Londra, este format din Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi. Cei doi sunt multipli campioni europeni și mondiali ai probei de canoe dublu, motiv pentru care așteptările la o medalie sunt mari atât din partea antrenorilor, cât și din partea telespectatorilor.

Finala kaiac 4

Echipajul masculin de kaiac 4 al României a pășit în finala probei de 1.000 de metri, după o competiție strânsă în semifinală. Echipa României a luat startul semifinalei la Eton Dorney pe culoarul 4, avându-i ca adversari pe sportivii din Serbia, Slovacia, Germania și Danemarca. Ei au avut de parcurs 1.000 de metri, reușind să încheie cursa în trei minute 12 secunde si 371 miimi. Slovacia s-a calificat din prima în finală, înregistrând la finiș două minute, 55 de secunde și 173 de miimi.

La o oră diferență, a avut loc și cea de-a doua semifinală. O semifinală care a dus România direct în finală cu un timp de două minute, 55 de secunnde și 027 de miimi. Echipajul de kaiac 4 este compus din sportivii români Petruș Gavrilă, Ștefan Vasile, Toni Ioneticu și Traian Neagu. Marea finală va avea loc joi la ora 12:00.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: ziarelive.ro

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement