Recorduri olimpice și mondiale la înot la JO 2012

Home « Sport « Inedit

Înotătorii de la Jocurile Olipice de la Londra 2012 se întrec în recorduri olmpice și mondiale. Comperiția la categoria înot feminin pare mai strânsă ca niciodată, fetele stabilind record după record. Miercuri seara, spectatorii și telespectatorii au for martorii a două recorduri doborâte în semifinale, de înotătoarele care reprezintă SUA și Olanda. Nici China nu s-a lăsat mai prejos, sportiva Jiao Liuyang reușind să stabilească și ea un record olimpic la proba de 200 metri fluture. Trei performanțe demne de toată admirația, aplaudate secunde în șir de o lume întreagă.

SUA - Record mondial la 200 de metri bras

În palmaresul sportiv al Statelor Unite ale Americii s-a mai înregistrat un record admirabil. În proba feminină de 200 de metri bras, înotătoarea americancă Rebecca Soni și-a lăsat competitorii cu gurile căscate. A câștigat cu detașare cea de-a doua semifinală, înregistrând un timp de 2:20.00, un nou record mondial la această categorie. Victoria a fost impresionantă, ținând cont că următoarea întotătoare ajunsă la finiș a fost daneza Rikke Pedersen, care a înotat cele patru lungimi de bazin în 2:22.23.

Olanda - Record olimpic la 100 metri liber

Al doilea record înregistrat într-o semifinală de înot feminin l-a obținut Olanda, la 100 de metri liber. Olandeza Ranom Kromowidjojo a stabilit cea mai bună performanţă din istoria Jocurilor Olimpice la această categorie, înregistrând un timp de 53,05 secunde.

China – campioană olimpică la 200 de metri fluture

Nici China nu s-a lăsat mai prejos la capitolul medalii. Înotătoarea Jiao Liuyang a câștigat medalia de aur pentru performanța obținută la proba 200 metri fluture. Jiao Liuyang a cucerit titlul de campioana olimpică în finala feminină de 200 m fluture, cu timpul de 2min.04sec. Jiao a devansat-o pe spaniola Mireia Belmonte Garcia cu doar o secundă, aceasta obținând 2min.05 secunde. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat japoneza Natsumi Hoshi, cronometrată în 2min.05sec.48/100.

România, în cărți pentru finale

Niciun român nu a reușit să ajungă în finale competițiilor de la înot, la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra. Potrivit Agerpres, Norbert Trandafir nu a reușit să se califice în finala comperiției serii la 100 de metri liber, Alexandru Coci a ratat calificarea la 200 de metri fluture, Dragoş Agache a pierdut la 100 de metri bras, iar Camelia Potec a înregistrat un timp prea mare pentru calificările la la 200, 400 şi 800 de metri liber.

Cea mai recentă reușită a naționalei României la înot aparține românului Norbert Trandafir. Înotătorul s-a calificat în semifinalele probei de 50 de metri liber, fiind cronometrat al 15-lea dintre cei 58 de înotători participanţi, terminând pe locul 5 în seria a şasea în 0:22:22. Primii 16 clasaţi în seriile de calificare din această categorie se vor bate pentru primele 8 locuri, care asigură participarea în finala 50 metri liber.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: gandul.info

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement