România, opt medalii în nouă zile la JO 2012

Home « Sport « Inedit

Avem cu ce ne mândri! Sportivii români adună medalii după medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, ridicând România poziție cu poziție în clasament. Chiar dacă medaliile obținute până acum nu au fost toate de aur, sportivii noştri au înregistrat adevărate performanțe. Mai ales dacă luăm în calcul deficiențele sportului românesc la capitolul finanțare și aparate performante. Pe scurt, performanțele realizate de sportivii noștri până duminică au ridicat România pe locul 16 în clasamentul pe medalii. Și asta doar în 9 zile de competiții la Jocurile Olimpice! Ultima medalie, care ne-a adus lacrimi de fericire, a fost cea obținută de Sandra Izbașa la sărituri: Aur!

La Jocurile Olimpice de Vară 2012, organizate la Londra, participă 204 naţiuni, iar miza cea mare constă în cele 304 de titluri olimpice, adică 912 medalii de aur, argint sau bronz. Medalii ce înseamnă nu doar performanță, ci și răsplata anilor grei de muncă și sacrificii ale sportivilor de pretutindeni. Iar dacă în SUA, China, Belarus și Londra sportivii se antrenează în condiţii aflate la standarte înalte, sportivii români încearcă din răsputeri să le facă față, bazându-se mai mult pe talent și dăruire decât pe baza materială existentă.

Aur 2, Argint 4, Bronz 2

Cu toate acestea, sportivii români de fac mândri! Performanțele lor sunt peste așteptările multora dintre noi, care știu în se situație financiară se regăseşte sportul românesc la ora actuală. Și, în ciuda tuturor obstacolelor și lipsurilor, România este clasată pe locul 16 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice 2012, după doar nouă zile de concurs. Până la ora actuală avem în palmares două medalii de aur, patru de argint și două de bronz.

Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur la categoria pușcă aer comprimată 10 metri, iar cea de-a doua medalie de aur a fost obținută de gimnasta Sandra Izbașa la sărituri. O medalie de argint a fost obținută de Alina Dumitru la judo, categoria 48 kg, a doua de Corina Căprioriu la judo, categoria 57 kg, a treia de Roxana Cocoş la haltere, categoria 69 kg, iar cea de-a patra a fost câștigată de echipa masculină de sabie. O medalie de bronz a fost câștigată de echipa feminină de gimnastică, iar cea de-a doua de Răzvan Martin la haltere, categoria 69 kg.

Performanțe demne de admirat, de care suntem cu adevărat mândri. În continuare, până la finalul Jocurilor Olimpice, le ținem pumnii sportivilor care ne reprezintă la competiția de la Londra. Așa că... Hai România!... La cât mai multe medalii!

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: ziuaveche.ro

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement