Scufundări profesionale în Vama Veche

Home « Sport « Inedit

Afară-i soare, iar sporturile nautice sunt pe val. Cel puțin pe litoralul românesc, unde ofertele pentru distracții marine sunt pe zi ce trece mai tentante. Și nici nu-i de mirare! Concurența este acerbă, sezonul de bălăceală este în toi, iar turiștii se îngrămădesc unul câte unul pentru o porție de răcoare... cu palpitații. Iar dacă te-ai plictisit de distracțiile precum banana, kayaking-ul sau boatsurfing-ul treci la next level... Încearcă scufundările profesionale! Sunt atractive, distractive și educative, mai ales pentru copii. Cât costă o asemenea experiență și ce îți poate oferi?

Distracție cât cuprinde, amintiri palpabile și încredere în tine. Sunt doar câteva dintre beneficiile cu care te alegi în urma unei expediții subacvatice profesionale. Este sportul ideal pentru conturarea personalității copiilor, pentru dezvoltarea mușchilor și plămânilor. Și, dacă tot e vară, de ce nu am profita de o porție sănătoasă de scuba diving chiar în adâncurile Mării Negre?

Bule și căluți de mare

Iar printre cele mai căutate sunt cele din Vama Veche. Deși stațiunea este recunoscută ca fiind punctul de atracție al tinerilor, centrele de scuba diving au oferte extrem de tentante pentru familii. Copiii au reduceri mari, iar prețurile la pachete se mișcorează în cursul săptămânii. Centrele sunt deschise în fiecare zi, iar cursurile și expedițiile în adâncurile Mării Negre sunt organizate de echipe de specialiști. Ai parte de asistență continuă și, totodată, de parteneri de distracție.

Majoritatea scafandrilor cu experiență și care dau lecții de scuba diving sunt prietenoși și mereu puși pe distracții. Tocmai de aceea, scufundările sunt adevărate plăceri și oaze de relaxare. Mai ales că, în Vama Veche, scufundarea se face în rezervația cu căluți de mare, la maximum șase metri adâncime. Pe lângă rolul de instructori, scafandrii au și rol de ghizi, fiind buni cunoscători ai reliefului subacvatic.

Prețuri și promoții

Prețurile scufundărilor profesionale variază între 200 și 1.000 de lei pentru o persoană, în funcție de zile și de locul în care se practică sportul. Însă, vara aceasta, promoțiile se simt ca la ele acasă! Unele centre fac discount-uri de până la 60%. Astfel, prețurile pot ajunge la 129 de lei pentru scufundări profesionale pentru două persoane. Mai mult, pachetele oferă și poze subacvatice gratuite, ofertă valabilă, uneori, și în timpul weekend-urilor.

Pentru acești bani, beneficiezi de instructaj introductiv ce ține 30 - 45 minute și cuprinde prezentarea următoarelor puncte: echipamentul de scufundare și modului de funcționare a acestuia, modul de folosire a echipamentului pe timpul scufundării, regulile obligatorii de respectat pe timpul scufundării, semnele și semnalele folosite de scafandri pe parcursul scufundării. Apoi urmează pregătirea echipamentelor pentru scufundare, echiparea scafandrilor, intrarea în apă și acomodarea cu echipamentul. Și, după toate acestea, vine și momentul mult așteptat: scufundarea propriu-zisă!

O zi plină de distracție, cu o experiență de neuitat, pe care sigur ai vrea să o repeți! Iar dacă timpul nu-ți permite să ajungi pe litoralul românesc pentru a practica scuba diving în adâncurile Mării Negre, nu te întrista. Există centre de scuba diving profesionale și în orașe mari ale țării, precum Constanța, Oradea, și București.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: articlesbase.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement