Sporturi nautice extreme

Home « Sport « Inedit

Iubitori de adrenalină, fiți pe fază. Weekendul se anunță de foc, iar adrenalina la răcoare este principala atracție la mare! Renunță la plimbările liniștite cu barca, la ședințele de pescuit și la tolănitul pe plajă. Este vremea experimentelor pe mare. Mai exact, a sporturilor nautice palpitante... Iar dacă nu știi care sunt cele mai tari experiențe pe care le-ai putea trăi vara aceasta pe apă, ți-am pregătit câteva sporturi de senzație.

Schi nautic

Plimbare cu barca de viteză? Oh, da! Și dacă ți-ai pregătit și schiurile pentru a testa viteza pe propriile picioare, atunci clar ai parte de răcoare și adrenalină cât cuprinde. Dacă este prima experiență de acest gen, nu te aventura la viteze foarte mari. Nu de alta, dar riști să treci de pe schiuri pe burtă... Schiori experimentați din zilele noastre împing limitele schiului nautic sporind adrenalina cu parapante și sărituri acrobatice.

Wakeboarding

Combină apa cu placa de snowboard și ajungi la wakeboarding. Este un sport similar cu schi-ul nautic, însă un pic mai dificil. Trebuie să îți poți menține mult mai bine echilibrul întrucât nu îți poți mișca diferențial picioarele. La fel ca la schiul nautic, vei fi tras de o șalupă, care merge cu viteză. Cei cu experiență obișnuiesc să apeleze la mai multe trucuri pentru mai multă adrenalină. Săriturile aerobice și tumbele nu lipsesc din „meniul” pasionaților.

Kite Surfing

Este un sport nautic relativ nou. Ai nevoie de un zmeu, care să te înalțe în aer, și de o placă. Sportul este similar cu schi nautic, surfing sau wakeboard, diferența majoră regăsindu-se în puterea aerului, nu a unei ambarcațiuni pe motor. În funcție de cum manevrezi zmeul, poți printre o viteză considerabil de mare și te poți da cu placa pe valuri precum un surfer. Adrenalina maximă se face resimțită atunci când zmeul te ridică și când atingi valurile cu placa.

Pescuit periculos

Nu vorbim despre pescuit cu mâna, ci despre pescuitul în larg după pisici de mare și rechini. Sportul implică o șalupă sau o ambarcațiune mai mare, pe care să poată fi ținută captura. Echipa care reușește că prindă măcar unul dintre aceste animale marine este declarată câștigătoare.

Scuba Diving

Pe scurt, scufundare, sportul care te pune nas în nas cu lumea subacvatică. Este una dintre activitățile care te umple de adrenalină și totodată își oferă o senzație de calm și relaxare. Se practică alături de scafandri profesioniști, iar echipamentul constă într-un costum de scafandru și un tub cu oxigen. Există o mulțime de centre scuba diving în România, care te inițiază într-un astfel de sport, alături de echipe profesioniste. Dacă ești începător, este bine să urmezi sfaturile acestor profesioniști înainte de a te aventura în mare.

Iar astea sunt doar câteva dintre sporturile extreme pe care le poți practica și la noi în țară. Sunt tentante, au adrenalină cât cuprinde și pot fi practicate și de neexperimentați. Însă dacă preferi o experiență sigură, fără riscul vreunui accident, îți recomandăm scuba diving. Iată câteva detalii despre cât costă și unde îl poți practica în România.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: teamxtremeblog.es

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement