Stand up Paddling, un nou sport nautic

Home « Sport « Inedit

Se pare că lumea iubitorilor de sporturi nautice se îmbogățește constant cu câte un sport care să ridice nivelul de adrenalină al pasionaților. Stand Up Paddling (SUP) este un astfel de sport nou care câştigă tot mai mulţi adepţi peste tot în lume. Fascinant este că nu ai nevoie de o pregătire specială şi că acest sport poate fi practicat oriunde există apă, de către oricine. Mai multe detalii despre acest sport nautic în cele ce urmează.

Comparativ cu caiacul, putem spune că la SUP lucrează absolut toţi muşchii corpului. Datorită poziţiei verticale pe placa de SUP, căci așa se numește, toți mușchii corpului sunt antrenați. Pentru că nu trebuie să faci altceva decât să stai în picioare, dificultatea în executarea acestei mișcări nu există. Oana Achim, de la România văzută din caiac, povestește că echilibrul se învaţă imediat, la fel şi mişcarea de vâslire, care diferă de la cea de caiac, însă nu foarte mult.

Echipamentul necesar pentru a practica Stand Up Paddling este o placă, o padelă de SUP și buna dispoziție pentru a te bucura de acest nou sport.

Pentru o descriere amănunțită a plăcilor pentru SUP, citiți site-ul celor de la Hibiscus Sports.

Ca să vă demonstrăm cât de interesant este acest nou sport, vă rugăm să apăsați butonul de play.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement