Skijet: de închiriat sau de cumpărat?

Home « Sport « Jetski

Limita dintre motocicletă și barcă este dată de un skijet, acea ambarcațiune cu mulți cai putere care îți dă un sentiment de libertate unic atunci când ești pe întinderi mari de apă, precum marea sau oceanul. Și în România acestă distracție începe să devină pasiune pentru din ce în ce mai multe persoane iubitoare de adrenalină. Nu o spunem noi, ci vânzările distribuitorilor de astfel de „jucării“, priveliștea din largul Mării Negre, de pe lacurile cu o suprafață mai mare și Dunărea pe alocuri.

În România, costul distracției începe de la 80 lei pentru 10 minute și urcă destul de mult, dacă te afli pe o plajă mai populată și situată în mijlocul stațiunii. Dacă vrei să ai propria ta „jucărie“, opiniile de pe forum sunt cele mai bune. De exemplu, pe motociclism.ro am găsit acest topic cu următoarele sfaturi:

- nu lua un skijet la mâna a doua, chiar și numai de un an vechime, decât dacă știi sigur că a fost privat și nu de închiriat;

- achizitionează-ți un skijet doar dacă știi sigur că poți suporta cheltuielile pentru un consum de benzină de 15-30 litri pe oră, inclusiv uleiul de motor special, care ajunge până la 10 euro litrul;

- cumpără un model care are asigurată linia de piese de schimb, deoarece adaosul comercial la distribuitori este imens.

Dacă, totuși, îți dorești propriul tău skijet, noi am găsit o listă destul de completă și cu toate detaliile la Pronautica, unul dintre distribuitorii cei mai mari din România pentru astfel de produse.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement