Lucian Mandruta si asul din maneca: yachting-ul

Home « Sport « Yachting

Lucian Mândruţă se numără printre prezentatorii de ştiri cei mai cunoscuţi din România. Însă, puţini ştiu că, pe lângă pasiunea pentru televiziune, Lucian Mândruţă mai are un as în mânecă: yachting-ul.

Chiar el declară că a descoperit această "lume pe mare" datorită afaceristului George Copos, în 2006, la Eforie, când l-a invitat pe Anette, barca sa cu vele, pentru a-i arăta ce înseamnă adrenalina pe apă.

Zis şi făcut! Deşi nu părea extrem de entuziasmat de ofertă, a acceptat-o din dorinţa de a încerca ceva nou, inedit. "Prin 2005 sau 2006, într-o vară, m-am nimerit alături de George Copos la o masă la Hotel Europa, la Eforie. Am povestit de mare şi el mi-a zis "stai, vreau să-ţi arăt ce e cu adevărat nobil pe mare". Şi m-a invitat pe Anette, prima lui barcă cu vele".

Odată ajuns acolo, pe barcă, în momentul în care aceasta s-a înclinat pe-o parte şi a început să alunece spre larg, Lucian a simţit că se îndrăgosteşte cu foc de această experienţă unică.

Imediat după prima întâlnire cu lumea apelor, simţea că-şi mai dorea o a doua întâlnire, o a treia, a patra...până când şi-a luat propria barcă cu care a străbătut câteva săptămâni litoralul românesc.

Îi plăcea acea senzaţie de aventură presărată cu o libertate de nedescris. Puţin a durat ca Lucian să facă un alt pas, acela spre întrecere. Astfel a descoperit regattele şi de atunci merge la mare o dată la două weekenduri, din aprilie până în noiembrie.

 

Având o barcă potrivită pentru întreceri (regatta), şi-a vândut barca (care era un mix de motor şi velă) şi a început să participe la întrecerile de lungă durată, chiar dacă sunt mai solicitante decât restul, "de unde ieşi mai obosit, ars de soare sau udat de furtuni". Toate sunt încununate de yachting, considerat chiar de către Lucian "o experienţă intensă: o zi pe mare face cât o săptămână pe uscat!".

Din 2008, Lucian Mândruţă este skipper, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regate, atât în România, cât şi în alte ţări europene. Un exemplu concludent este participarea la una din regatte, Poseidon, împreună cu Echipa Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes-Benz.

"Am fost incredibil de tensionat în prima zi (când am jucat bine în prima parte, după care am alunecat tactic spre larg şi-am rămas acolo fără vânt). Abia locul şase, deşi la un moment dat eram pe locul doi!". Tot vântul le-a făcut probleme echipei şi în a doua zi de concurs, "când bărcile mai uşoare şi mai mici s-au strecurat pe lângă noi (noi am concurat pe un cruiser greu, care se simte bine şi performează mai ales pe val şi pe vânt peste 20 kilometri la oră)".

 

 

 

Irina B.

sursa foto: allegro.dordeduca.ro

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: barca cu motor, Lucian Mandruta, pescuit, regatta, yachting
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement