Petru Neagu, copilul care impresionează în yachting

Home « Sport « Yachting

Avem și noi minunile noastre! Pe lângă curioși, pasionați și iubitori de adrenalină în stil nautic, România se laudă și cu sportivi aprigi și extrem de talentați. Fiecare categorie de sport are minunile ei, însă astăzi ne oprim la una care a impresionat podiumul românesc la categoria juniori, la nivel internațional. Petru Neagu, un copil de 11 ani pasionat de yachting, a urcat anul acesta pe poziția a cincea la o competiție de yachting organizată în Italia! Iar în iarna aceasta, Petru Neagu va reprezenta România la competiția de yachting care va avea loc în Miami (SUA), în jurul Crăciunului. Până atunci, micul sportiv se pregătește intens pentru că țintește cât mai sus posibil: primele poziții din podium!

Iar succesul este cu atât mai mare cu cât Petru Neagu a început să practice yachting-ul în urmă cu doar doi ani, fiind un sportiv legitimat la Nautic Yachting Club Bucureşti. Talentul l-a moștenit de la tatăl său, care a demonstrat aceeași pasiune arzătoare pentru yachting, devenind chiar și campion național la acest sport.

Optimistul de Argint”

Competiția care i-a răsplătit eforturile de a învăța teoria și tehnica de mânuire a yachtului a avut loc pe lacul Garda din Italia, în luna iunie a acestui an. S-a numit „Circolo Vela Torbole” și este una dintre cele mai apreciate competiții internaționale de yachting pentru că participă cele mai bogate cluburi de yachting din lume, informează gsp.ro. Petre Neagu a participat la cursa „Optimistul de Argint”, în cadrul căreia au existat 200 de sportivi împărţiţi pe două categorii: 86 de cadeţi şi 140 de juniori.

Tânărul a obținut locul I la cursa cu numărul 5, obținând locul 5 în clasamentul general clasa băieţi cadeţi. Lucru pentru care a primit trofeul „Optimistul de Argint” la categoria sa: Optimist băieţi cadeţi. Tânărul sportiv s-a aflat și printre echipele de yachting care au participat anul acesta la Balcaniada de Yachting din Grecia. Un eveniment care a adunat maeștrii velierelor din Constanța laolaltă cu sportivi din Albania, Bulgaria, Cipru, Muntenegru, Serbia, Turcia şi Grecia.

Două premii la Cupa de Toamnă Techirghiol

Cele mai recente premii i-au fost înmânate imediat după competiția de yachting de pe Lacul Siutghiol, care s-a desfășurat în perioada 17-18 septembrie. La competiție au participat 45 de veliere sportive și 10 windsurf-uri, de la șapte cluburi din Constanța, Eforie și București. Iar clasele competiționale au fost: Optimist, Cadet, Zoom 8, Laser 4,7, Laser Radial și Finn. La acest concurs asociaţia sportivă Yacht Club Eforie a obţinut două medalii, arată inforstar.ro. Iar în clasamentul Cupei de Toamnă Techirghiol Petru Neagu s-a clasat pe locul I și II la categoriile Optimist Începători respectiv Optimist Băieți, antrenorul lui fiind Ion Naum.

Speranțe pentru competiția din SUA

Anul acesta, Petru Neagu a participat nu doar la aceste trei evenimente de yachting. El și-a arătat talentul și îndemânarea la Campionatele Europene, de la Sanremo. Acum, se pregătește pentru o competiție importantă de yachting, de nivel înalt, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii, în luna decembrie. Chiar dacă are program încărcat, și o vârstă fragedă, tânărul sportiv debordă de entuziasm și optimism. Așa că, noi îi urăm să aibă o reușită care să-l urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului internațional! Ținem pumnii!

Gina Rotaru

Foto: GSP.ro

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: competitii yachting, octombrie, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement