Cele mai spectaculoase 10 croaziere prin lume (galerie foto)

Home « Turism « Croaziere

Timpul liber este atât de prețios în zilele noastre încât trebuie să profităm de vacanțe pe deplin ca să ne putem încărca bateriile așa cum fiecare dintre noi merită: prin relaxare și voie bună. Astăzi vă propunem 10 croaziere prin lume - de la câteva ore la câteva săptămâni, după dorință și buget!

Nova Scotia, Canada - ideal pentru o excursie cu velierul deoarece vântul este perfect în acest colț de lume. Din iunie până în septembrie este sezonul oficial de excursii, iar dacă vă închiriați o ambarcațiune cu echipaj, acesta vă poate oferi o vacanță inedită, acostând în porturi izolate pentru plimbări cu caiacul sau drumeții.

Caraibe - locația nu mai are nevoie de nicio descriere, cu toții știm cum arată plajele din această zonă. Vă spunem doar că perioada optimă pentru croaziere este din noiembrie până în iunie.

Insula Grand Cayman (Caraibe) - dacă sunteți la vânătoare de pirați, Insula Grand Cayman este cea mai potrivită. Companiile de cruising au speculat acest lucru și vă puteți urca la bordul unui galion spaniol de secol XVII, unde echipajul are inclusiv săbii. Tentant, nu-i așa? Vă mai spunem doar că îi găsiți acolo din noiembrie până în iunie.

Polinezia Franceză (Pacific) - Paradisul polinezian se descrie astfel: Tahiti, Huahine, Bora Bora, Moorea și alte insule mai mici. Puteți să alegeți un yacht de dimensiuni mici sau o corabie tradițională, după buget. Singurul pont pe care vi-l oferim este că cel mai bine zburați spre Tahiti din Australia.

Marea Andaman, Thailanda - 3.500 kilometri de insule, păsări marine rare, plaje romantice, stalactite din calcar, aceasta este oferta exoticei Thailanda. Croazierele au loc, de obicei, între Krabi și Phuket. Din octombrie până în aprilie este sezonul optim pentru un sejur sub soarele thailandez.

Golful Ha Long, Vietnam - Aproximativ 3.000 de aflorimente și insule calcaroase, cu forme neobișnuite, sate mici și plaje pustii. Aceasta este oferta Golfului Dragonului Descendent, unde primăvara apele sunt liniștite și limpezi. Golful Ha Long (sau Golful Dragonilor) face parte din patrimoniul UNESCO și cea mai bună modalitate de explorare a acestui loc este cu o joncă.

Insulele Seychelles (Oceanul Indian) - Seychelles sunt un alt paradis al lumii, un loc unde barierele de corali sunt uimitoare. Bărcile se pot închiria din Victoria, pe Mahe sau din Baie Sainte Anne, pe Praslin, cu echipaj sau fără, după preferințele dumneavoastră.

Stâmtoarea Hormuz, Oman - la intrarea în Golful Persic, munții se ridică direct din apă. Ca să puteți explora această minune a naturii, vă recomandăm o croazieră cu dhow - o barcă din lemn tradițională și îngustă. Din octombrie până în aprilie este timpul perfect pentru înot sau scufundări.

Insula Lamu, Kenya - această locație este învăluită de istorie, fiind una dintre principalele rute folosite de negustorii și exploratorii africani, arabi și europeni. Ofertele de croazieră atrag turiștii cu diverse provocări: să mâncați ce gătiți dumneavoastră cu peștele prins din apele de lângă coasta Kenyei.

Insula Evia, Grecia - dacă nu știați deja, Evia este a doua insulă ca mărime din Grecia, are o coastă neregulată, plaje largi și stânci abrupte, unde sătenii și-au făcut case tradiționale și au ridicat mănăstiri. Ca să vă bucurați mai mult de peisaj, vă recomandăm un caic, o mică ambarcațiune din lemn. Vă recomandăm să vizitați Evia din mai până în octombrie, cu mențiunea că la sfârșitul verii vântul este mai puternic.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: nationalgeographic.com

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement