Minunile din porturile Mediteranei

Home « Turism « Croaziere

Mediterana, sau „mare nostrum” în denumirea antică, este marea celor trei continente, care unește cele mai vechi civilizații din lume: egipteni, cretani, fenicieni, etursci, greci, romani și bizantini. Astăzi, Marea Mediterană este un prilej de a descoperi destinații turistice, de la cele mai mari orașe ale antichității până la cele mai mici porturi existente de mii de ani, puțin vizibile și unde omul nu a intervenit aproape deloc de-a lungul timpului.

AGADIR, Maroc

Name

Agadir este locul unde civilizația musulmană întâlnește arhitectura vestică. Dacă orașul își așteaptă oaspeții, ziua, cu o varietate de delicii culinare, viață de noapte este, de asemnea, un alt deliciu pentru cei interesați. Nautica vă recomandă această destinaţie și pentru kilometri de plajă cu nisipuri fine.

ALICANTE, Spania

Alicante este unul dintre cele mai moderne și mai frumoase orașe de pe coasta Spaniei. Important port la Mediterană, Alicante este, totodată, și un cunoscut centru turistic, care oferă vizitatorilor atât plajă și mare, cât și istorie și cultură: Castelul Santa Barbara, Palatul Gravina, Biserica Sf. Maria. Nu puteţi ocoli nici celebra promenadă Paseo de la Explanada.

ATENA, Grecia

Despre Atena s-au scris și se mai pot scrie în continuare zecii de mii de pagini. Orașul Atena are mai multe porturi la Mediterană, însă cel mai cunoscut este Portul Piraeus. Mai multe poveşti interesante despre porturile Atenei regăsiţi şi în materialul scris de Nautica aici.

BARCELONA, Spania

După 1992, când în Barcelona au avut loc Jocurile Olimplice și orașul a fost renovat în totalitate, acesta a devenit unul dintre urbele ce trebuie neapărat vizitate. Devenită o Mecca a artiștilor de renume din întreaga lume, Barcelona mai oferă peisaje pitorești, un cartier gotic care este cel mai bine păstrat din Europa, clădiri cu arhitectura cu linii îndrăznețe a lui Gaudi, galerii de artă ce expun opere de Miro, Tapies și Picasso.

NameCANNES, Franța

Pentru a experimenta viața celor bogați și faimoși, Cannes este locul ideal. "Steaua Rivierei" cum mai este supranumit, Cannes este un oraș magic, un loc al plăcerilor de orice fel: sport, gastronomie, timp liber, spectacole.

NameCASABLANCA, Maroc

Toată lumea știe orașul vechi din capodopera cinematografică „Casablanca” și va avea un șoc când va poposi în frumosul oraș. Noua citadelă este complet modernizată și nu are nimic din romantismul în care este învăluit pământul marocan.

CORFU, Grecia

Corfu este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia, fiind, în acelaşi timp, cel mai important port al insulei cu același nume și cea mai populată localitate din Insulele Ioniene. Zestrea arhitecturală a fost păstrată cu o multitudine de bijuterii din timpul dominațiilor siciliană, venețiană, franceză și britanică.

NameCORSICA, Franța

Corsica este locul unde eleganța franceză întâlnește spiritul italian. Unii specialiști în turism o numesc perla Mării Mediterane pentru simplul fapt că aici insula nu este atinsă de agresiunea dezvoltării urbane și a turismului.

FLORENȚA, Italia

O dată ce ați ajuns aici, ghizii oferă varianta explore city cu barca sau bicicleta. Florența este un bogat centru cultural italian, cu palate, galerii de artă, biserici ce așteaptă să își spună povestea fiecărui turist în parte.

NameGIBRALTAR, Marea Britanie

Gibraltar este teritoriul de peste mări al Marii Britanii, punct strategic de-a lungul istoriei care a jucat un rol important în luptele pentru controlul rutelor maritime din Mediterană. Stânca Gibraltar are 143 de peșteri, peste 48 km de drumuri și kilometri întregi de tuneluri, iar orașul propriu zis este înconjurat aproape în totalitate de mare.

ISTANBUL, Turcia

Istanbul este locul unde vechiul și modernul, religiosul și secularul, misticul și pământescul dar nu în ultimul rând Europa și Asia se îmbină perfect. Capitala capitalelor, este singurul oraș din lume care se află pe două continente și care a fost capitală de-a lungul a doua imperii consecutive: cel Creștin Bizantin și cel Otoman Islamic.

NameKATAKOLON, Grecia

Katakolon este în apropierea sitului arheologic Olympia și se prezintă ca o comunitate mică de pescari, cu aproximativ 700 de locuitori. Orașul a devenit localitate turistică datorită opririi vaselor de croazieră în zonă.

NameKUSADASI, Turcia

300 de zile de vară pe an sau altfel spus, Kusadasi. Mai mult decât atât, Kusadasi este locul cu plaje superbe, nisip fin și apă albastră, locul ideal pentru sporturi nautice, excursii cu barca sau chiar băi turcești.

Sursa foto: deviantart.com

Autor: Oana Vasiliu

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement