Safari de scufundare

Home « Turism « Croaziere

Vacanțele în locuri exotice trebuie pregătite din timp și alese pe sprânceană. Ai visat vreodată să mergi într-o excursie pe fundul oceanului pentru a „vizita” o epavă ? Dar să îți iei tubul de oxigen în spate și să explorezi de unul singur fauna și flora subacvatică? Astăzi, Nautica Magazine vă prezintă variantele de safari de scufundare!

Vacanțele în locuri exotice unde te poți bucura de apa în nuanțe de albastru extraordinare, cu nisip fin și cocktailuri cu gheață nu mai sunt demult un lux inaccesibil. Însă atât turiștii, cât și localnicii și tour-operatorii și-au dat seama că pentru o săptămână de vacanță într-un astfel de paradis este nevoie și de un strop de adrenalină. Nu știm exact când a apărut conceptul de safari de scufundare, dar prinde extrem de bine, fie că vorbim de excursii cu submarinul, scuba diving sau plimbări cu vaporașe cu fundul din sticlă, astfel încât să te poți vedea minunile naturii subacvatice. Unde le găsim, cât costă și ce implică fiecare safari ? Vă povestim noi !

Aventuri cu submarinulName

În general, companiile de turism care oferă acest serviciu au în program o zi întreagă pentru vizitarea recifelor de coral și a faunei tropicale din diferitele mări sau oceane. De obicei, submarinul coboară până la 35-40 m adâncime, astfel încât vizitatorii să poată admira imensitatea albastră a adâncurilor.

Cei de la ultramarine.ro ne informează că prețurile pentru o astfel de excursie de o zi în Oceanul Indian, mai exact Mauritius, variază între 105 euro pentru un adult și 34 euro, pentru copii sub trei ani. De asemenea, în ofera lor găsim și cină romantică pe submarin pentru romanticii incurabili sau pentru cei care vor să-și surprindă partenera într-un mod inedit. Pentur o cină romantică în doi, prețul este de 1486 de euro, cererea în căsătorie cu șampanie costă 1271 de euro, iar aniversarea cu șampanie pentru patru persoane, doar 890 de euro/persoană.

Pe internet a apărut și oferta excursiilor spre epava Titanicului, in memoriam celor 100 de ani de la scufundarea celebrei ambarcațiuni. Turiştii vor fi transportaţi până la epava celebrei nave cu submarine ruseşti Mir, informează România TV. Costul unei astfel de excursii este de 60.000 de dolari. Potrivit site-ului Russia Today, până acum s-au înscris 80 de doritori. Scufundarea durează între opt şi zece ore, timp în care pasagerii sunt coborâţi la patru mii de metri adâncime, pe fundul Oceanului Atlantic. Oferta vine la pachet cu ghidaj despre biologia marină şi cu mese de cinci stele, pe toată durata croazierei, timp de două săptămâni.

Excursii exclusiviste pe fundul oceanuluiName

Pentru cei cu dare de mână a apărut o nouă generaţie de ambarcaţiuni capabile să transporte una sau mai multe persoane pentru a explora adâncurile oceanelor, potrivit The Guardian. Acest tip de ambarcațiune – supersubmarinul - poate fi achiziționat de oricine își permite să scoată din propriul buzunar aproximativ 8 milioane de dolari, cum este cazul regizorului James Cameron, care şi-a format propria echipă pentru a construi această navă.

Acesta a declarat că ambarcaţiunea va fi gata în vara anului 2012, iar prima călătorie o va face în tranşeele din insulele Kermadec-Tonga, la nord de Noua Zeelandă. Un alt nume cunoscut care s-a implicat în realizarea unui supersubmarin de către compania „Deep Ocean Exploration and Research" este preşedintele executiv al companiei Google, Eric Schmidt.

Cu scuterul sub apăName

Dacă excursiile cu submarinul nu vă fac cu ochiul, tot Mauritius oferă un alt mod de distracție: plimbare cu un scuter sub apă brevetat în exotica insulă, pentru două persoane. Pentru acest tip de distracție, este necesară o programare din timp prin agențiile de turism pentru că forumurile ne informează despre inposibilitatea închirierii jucăriei fără o rezervare. 25 de minute pentru acest tip de safari de scufundare costă 105 euro pentru o persoană și 130 de euro pentru două persoane.

Plimbare pe jos, sub apă

Cu ajutorul unei căști de oxigen, te poți bucura de 20 de minute de plimbare sub apă. Vei arăta ca un extraterestru în costum de baie, dar te vei delecta cu miile de pești de forme și culori diferite, supravegheat, bineînțeles, de un vas aflat deasupra. Bineînțeles, această plimbare are loc tot în Oceanul Indian, lângă insula Mauritius. 20 de minute costă 47 de euro pentru un adult, iar pentru un copil sub 12 ani, 40 de euro.

Scuba DivingName

La mare căutare în emisfera vestică sunt scufundările de tip scuba diving. Insula mexicană Cozumel oferă o varietate de centre cu echipament pentru scufundări, iar contra cost, poți să obții chiar o certificare. Prețul unei scufundări ajunge la 70 de dolari, la care se adaugă taxele pentru închirierea echipamentului. Cele mai multe locaţii pentru scufundări sunt situate în sudul oraşului. În Cozumel, cele mai vestite scufundări sunt cele în derivă, unde barca te lasă în locul special pentru scufundări, iar curenţii marini te transportă la recifurile de corali. Poţi opta și pentru scufundări la ţărm, dacă preferi o variantă mai sigură.

Vaporul cu podeaua de sticlăName

Pentru cei mai „fricoși” dintre dumneavoastră, Nautica vă recomandă o excursie cu un vaport cu podea de sticlă. În general, se vizitează două sau trei recifuri, iar un tur complet costă 40 dolari de cuplu, însă preţurile pot varia de la un centru la alt centru. 

Sursa foto: nytimes.com / mauritius-luxury.com / memphistours.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: safari de scufundare, scuba diving
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement