„Comunităţi plutitoare“ în regim hotelier

Home « Turism « Inedit

Ți-ai imaginat vreodată că ai putea trăi într-o capsulă marină? Dacă nu, încearcă să o faci! Pare incomod, strâmtorat și lipsit de orice facilitate, însă, nu-i deloc așa! Un designer olandez a reușit să proiecteze imposibiliul: un hotel marin cu all inclusive, cu camere în formă de capsule! Curios cum arată și ce facilități îți oferă o asemenea ciudățenie? Stai și citește cu atenție, căci vei rămâne mut de uimire...

Proiectat de Denis Oudendijk, un designer olandez, hotelul a fost creat numai din capsule, utilizate adesea în zonele cu platforme petroliere, fiind lansate în marea liberă, ca o priză de evacuare. Bazat pe succesul obținut în urma unor teste, efectuate în apropierea Den Haag (Haga), designerul s-a pus pe treabă, înmulțind capsulele maritime și construind una și mai mare, care i-a permis cercetarea amănunțită privind construcțiile din deșeuri.

Salvarea Țărilor de Jos

Aceste capsule formează primul pas în construcțiile plutitoare realizate din materiale de construcții provenite din deșeuri și transformate în „comunităţi plutitoare“. Potrivit designer-ului, hotelul capsulă va ajuta în combaterea a trei probleme majore ale mediului înconjurător, care afectează puternic Olanda: inducerea zonelor - spațiul, reducerea deșeurilor - utilizarea apei ca mediu de viață.

Hotelul Capsulă este prezentat de REFUNC (compania de design care creează structuri experimentale şi o microarhitectura mobilă bazate pe fluxuri din deşeuri) ca deschiderea unei piețe internaționale exclusiviste, în cadrul cărora vor putea fi comercializate produse „proiectate și create din resurse provenite din deșeuri“. Denis Oudendijk este la conducerea REFUNC, împreună cu alți colegi designeri, care pregătesc noi creații ingenioase realizate din deșeuri.

Cât costă o noapte în Hotelul Capsulă?

La ora actuală, designer-ul a pornit o campanie de marketing destinată utilizării în mod practic și eficient a materialelor provenite din deșeuri, sperând ca această acțiune să ducă la ecologizarea rapidă a planetei. Motiv pentru care și cazarea în Hotelurile Capsulă a devenit costisitoare. Chiar dacă toate construcțiile sunt realizate din materiale provenite din deșeuri, prețurile nu sunt deloc mici, ci asemănătoare cu cele ale unui hotel de trei sau patru stele.

Astfel, dacă îți dorești să petreci o noapte în stil ecologic, plutind pe ape, vei fi taxat cu 60 de euro pe noapte de persoană. Chiar dacă la prima vedere pare scump, ținând, totuși, cont de ingeniozitatea invenției, am putea spune că prețul este unul rezonabil. Cu toate acestea, te-ai încumeta la o astfel de vacanță cu cazare plutitoare?

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement