Cu vaporașul prin București

Home « Turism « Inedit

Bucureștiul are un număr mare de lacuri artificiale și naturale, majoritatea situate în parcuri și amenajate pentru petrecerea timpului liber cu debarcadere, bărci cu vâsle, hidrobiciclete și ambarcațiuni pentru sporturi nautice extreme. Nautica Magazine face un „recensământ“ al acestor lacuri bucureștene pentru dumneavoastră!

Dacă nu vă permiteți să plecați în fiecare weekend la mare pentru a vă bucura de apă, soare și bronz natural, atunci aveți o alternativă pe malul unui lac bucureștean. Deși este interzis scăldatul în apele lacurilor din parcuri, puteți sta liniștiți pe iarbă pentru relaxare.

Lacul Herăstrău este cel mai mare din București și s-a format prin asanarea unei zone mlăștinoase aflate la marginea orașului. Există și o ecluză amplasată pe malul stâng al lacului care face legătura cu Lacul Floreasca. Bucureștenii pot închiria bărci și hidrobiciclete, iar o plimbare organizată se face cu șalupa sau cu vaporașe cu o capacitate de 60 de persoane.

Lacul Morii este un lac de acumulare care a avut ca principal scop protejarea orașului București împotriva inundațiilor. În partea de nord, Lacul Morii are o insula artificială, amenajată cu debarcadere unde pasionații de sporturi nautice se pot lăsa la apă fără probleme. De altfel, Lacul Morii este foarte cunoscut pentru spectacolul oferit de curajoșii iubitori de sporturi extreme pe apă.

Lacul Străulești este situat în partea de nord-vest a Bucureștiului, fiind dotat cu un ștrand, un debarcader, restaurante și terenuri sportive.

Lacul Balta Albă este situat în Parcul Titan și principala sa atracție este agrementul, fiind amenajat cu debarcader, vaporașe și bărci.

Lacurile Băneasa, Floreasca, Tei și Fundeni sunt, de asemenea, lacuri de agrement, amenajate pe râul Colentina, unde vizitatorii se pot bucura de plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta. Numeroase baruri și restaurante fac din malurile acestor lacuri o adevărată plăcere. Și bătrânul Cișmigiu îmbie și el bucureștenii în fiecare weekend cu hidrobicicletele, bărcile cu vâsle și verdeața abundentă ce domină „grădina celor două cișmele“.

Dumneavoastră unde vă petreceți timpul liber ?

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: wikipedia.org

 

 

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement