Turism subacvatic de lux (foto)

Home « Turism « Inedit

Viața sub apă fără măști de oxigen? Zis și făcut! Ciudățeniile turistice au început să fie printre principalele alegeri în materie de vacanțe, așa că patronii de lanțuri hoteliere și-au îndreptat atenția către construcțiile subacvatice. Ce a ieșit din mâna arhitecților? Stați și vă minunați!

1. Jules - Undersea Lodge

Este cel mai vechi și cel mai spectaculos hotel subacvatic construit vreodată, la aproximativ 21 de metri sub apă. Situat pe coasta din Puerto Rico, hotelul subacvatic a fost de fapt un centru de cercetare marină, el fiind transformat de curând într-un punct turistic. Are un design vintage, fiind construit în anul 1986 și inaugurat în urmă cu aproximativ 17 ani.

2. Utter Inn

Este unicat prin design și arhitectură, și se dovedește a fi un adevărat paradis pentru exploratorii marini. Este ideal pentru persoanele care vor să iasă din monotonie. Design-ul este construit ca pentru o casă amenajată în stilul suedez retro, vopsită în roșu aprins. Transportul până la hotel se face cu barca, iar de acolo liftul te duce la 3 metri adâncime, unde sunt situate camerele.

3. Hilton Resort & Spa Maldive

Clar intră în lista celor mai speciale hoteluri subacvatice prin facilitățile de lux oferite în timpul șederii aici. Ai parte de tratamente spa, bucătari de neegalat și o sală de mese uluitoare prin design. Un design realizat special pentru a oferi spațiului intimitate și un stil liber, propice pentru socializare. Este situat la cinci metri adâncime și are o vedere panoramică ce te va lăsa cu gura căscată.

4. Poseidon – submarin resort

Un proiect ambiţios, care a situat complexul hotelier la 40 de metri sub apă. Se bucură de luxul unui hotel de cinci stele, are pereții transparenți și oferă oaspeților senzația reală de viață subacvatică. Design-ul dormitorului este în stil submarin și are geamuri din sticlă acrilă, pentru o panoramă largă spre mare.

5. Apeiron – Hotelul Insulă

Proiectul urmează să fie construit în inima Dubaiului. Va fi parțial un hotel subacvatic situat la aproximativ 300 de metri sau mai mult de cel situat pe pe coastă. Va avea toate facilitățile unui hotel de șapte stele și va permite clienților să se cazeze în unele dintre cele 350 camere de lux.

6. Hydropolis

Situat tot în Dubai, acesta este un alt hotel subacvatic de top din întreaga lume. Se preconizează că, după inaugurare, Hydropolis va face istorie cu ajutorul arhitecturii, detaliilor unice de design, serviciilor uimitoare și tehnologiei de ultimă generație. Astfel, hotelul va reuși să acapareze întreaga piață turistică, îmbinând aproape toate cererile exsistente pe piața hotelieră la ora actuală. Acest hotel va fi, probabil, cel mai adânc construit vreodată, urmând să fie situat la aproaximativ 66 de metri sub apă, poziționat pe o întindere de 10 hectare. Cât despre buget, nici nu se poate face o estimare, ținând cont de mărimea și cerințele pe care urmează să le satisfacă.

Așadar, fie că ești iubitor de clădiri vintage sau moderne, ai de unde alege. Marile lanțuri hoteliere subacvatice oferă servicii tentante, iar design-urile sunt create prin îmbinări atente de gusturi, pentru a satisface fiecare segment de piață în parte. Tu în care dintre ele te încadrezi: vintage sau modern?

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement