Dubrovnik, perla Adriaticii

Home « Turism « Porturi

Coasta dalmată este o adevărată bogăție în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a unei vacanțe inedite la mare. Astăzi vă invităm să descoperim împreună portul-stațiune Dubrovnik, perla Adriaticii!

Dubrovnik este cel mai vizitat oraș de pe partea continentală dalmată și, totodată, un punct de reper pentru orice croazieră mediteraneană și pentru orice turist care vizitează Croația. Un scurt istoric al orașului informează că Dubrovnik a fost fondat prin comasarea a două orășele. Primul, Ragusa, inițial denumit Laus, o mică insulă pe coasta de sud a Dalmației. Celălalt, Dubrava, o localitate aflată la poalele dealului Srđ. În timp, croații au umplut cu pământ și bolovani strâmtoarea de mare dintre fortăreața Ragusa pentru a da naștere actualei localități.

Străzile din Dubrovnik sunt de marmură, clădirile aparțin stilului baroc cu fântâni sculptate de artiști renascentiști. Zidurile fostei cetăți Ragusa sunt încă întregi, centrul istoric făcând parte din patrimoniul UNESCO. Izul medieval dispare în întunericul nopților, atunci când Dubrovnik se transformă într-o urbe tumultuoasă și spectaculoasă. Plajele de aici atrag în fiecare an sute de mii de turiști din toate colțurile lumii, iar restaurantele, cluburile și cafenelele sunt pline de forfota vizitatorilor.

Din Dubrovnik se organizează zilnic excursii către insulele Korcula, Elaphiti, Mljet sau peninsula Peljesac. În sudul orașului se află regiunea Konavle, cunoscută pentru modul în care localnicii au reușit să păstreze încă tradiții vechi de sute de ani. Cazarea pentru o săptămână în sezonul estival pentru două persoane începe de la 1000 RON și poate ajunge până la 5500 RON, dacă optați pentru hotelurile de 5 stele din regiune.

Dacă Dubronik vi se pare o stațiune-port mult prea aglomerată, atunci în zilele următoare vă vom prezenta și alte sugestii de vacanță pe însorita coastă a Dalmației.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: Wikipedia.org

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement